Kosárlabda Live

Január után ismét nyert Nyíregyházán a PVSK!

Mindkét csapat számára fontos mérkőzés következett. A nyíregyháziaknak a bennmaradás kiharcolása miatt már semmiképp sem szabad hibázni hazai pályán, míg a pécsiek a legjobb nyolc közé igyekeznek, amihez egy-két idegenbeli győzelem megcsípésére is szükség lehet.

A 4. percig tudta tartani a lépést az első negyedben az NYKK. Azokban a percekben is leginkább Mohácsi volt elemében, de a többieknek nem nagyon ment. A Pécs ezt kihasználva, Budimir és Nelson kosaraival szépen lassan tízpontos előnyt harcolt ki. Az utolsó percben aztán Walker és Polyák is betalált, amivel sikerült látótávolságon belülre kerülni.

Walker triplája nyitotta a második etapot, de Sarlija és Halász is válaszolt egy-egy dupla formájában. Az amerikai irányító ezután még hét pontot dobott zsinórban, ezzel 26-28-ra hozta fel a csapatát. A vendégeknél azonban mindig akadt valaki, aki jókor szólt hozzá. Fontos pillanatokban dobott kosarat Csabay is, ezzel őrizve csapata előnyét. A legnagyobb probléma az volt a nyírségieknél, hogy a Walker – Mohácsi pároson kívül más alig talált a gyűrűbe, míg a baranyaiak több lábon álltak.

Triplaváltással indult a harmadik játékrész. Budimir és Polyák is távolról talált be. Sarlija közelijére Mohácsi válaszolt egy újabb hárompontossal, de 39-44 után hat pontot dobott egymás után a PVSK, amire Sitku Ernőnek kellett időkéréssel reagálni. Sokat azonban ez sem használt. Nem tudott közelebb kerülni az NYKK, továbbra is javarészt Walker-től érkeztek a pontok, míg Doyne például egy ponttal szerénykedett. A túloldalon Budimir és Nelson mellett hárman is tíz pont körül dobtak, így magabiztosan tartották előnyüket.

Az utolsó negyedben mindent megpróbált annak érdekében a Nyíregyháza, hogy meg tudja fordítani a találkozót, de nem sikerült hat pontnál közelebb kerülniük. A pécsiek mindig jókor válaszoltak, emiatt tíz pont körüli előnyük stabilizálódni látszott. Nem jött össze már a fordítás a hazaiaknak, így január után ismét, ezúttal 88-76-ra tudott győzni a PVSK a Bujtosi Csarnokban, és egy nagy lépést tettek a legjobb nyolc felé.

Sitku Ernő: “Nem azzal a tűzzel kezdtünk, ahogy szerettünk volna, utána próbáltuk utolérni a Pécset, de nem sikerült. Sajnos, a körülmények sincsenek velünk, hiszen sérülések nehezítik a helyzetünket.”

Csirke Ferenc: “Nagyon fontos meccset nyertünk, nem túl jó, de okos játékkal. Innentől kezdve hatalmas nyíregyházi szurkoló leszek!”

Forrás: www.bb1.hu