Kosárlabda Live

Jászberénybe látogat a Sopron KC!

Jászberénybe látogat a Sopron KC! A hazaiak szerdán elhalasztott meccset pótoltak a Nyíregyháza otthonában, és megszerezték első győzelmüket az új tréner, Srdjan Antics irányításával. A vendég soproniak a Magyar Kupa ezüstérmével a zsebükben várhatják az újabb megmérettetést, amely után akár a felsőházi rájátszásba is biztosíthatják a helyüket.

Srdjan Antics: “A Sopron a múlt hétvégén megmutatta, hogy mennyire jó csapat. Mindhárom meccsükön remekül kosárlabdáztak a kupában. Két ponttal maradtak csak alul a döntőben a Szolnok ellen, és emiatt tisztelnünk kell őket. Úgy érzem, hogy most mi is helyrerázódtunk a Nyíregyháza elleni sikert követően, nagyon fontos volt, hogy nyerjünk szerdán. Két hete edzem a csapatot, és nagyon elégedett vagyok a játékosok tréningeken való hozzáállásával, azt kértem, hogy ezt vigyék magukkal ki a pályára is. Jól is játszottunk a nyírségiek ellen, akikre nem sereghajtóként tekintettünk, hiszen előtte négy meccsükből hármat megnyertek, így ez egy értékes győzelem volt idegenben. Úgy érzem, hogy napról-napra jobbak vagyunk. A Pécs ellen nem nyújtottunk jó teljesítményt, a Szolnok ellen már jobbak voltunk, most az NYKK ellen pedig még jobbak, és ugyanezt a tendenciát várom a folytatásban is. Sok fog múlni azon, hogyan tudjuk semlegesíteni Barovicsot, aki remek formában játszik az utóbbi időben. Ha neki jól megy, akkor általában nyer is a Sopron, úgyhogy fontos lesz az ő levédése. Mindenki egészséges, teljes csapattal várjuk az újabb kihívást.”

Sabáli Balázs: “Csütörtökön a szurkolóink bejöttek az edzés elejére, és megköszönték a kupa szereplésünket. Ez egy szép gesztus volt a részükről, és szeretném tolmácsolni, hogy jól esett a csapatnak, köszönjük szépen. A Jászberény hét közben egy elmaradt meccset játszott a Nyíregyházával, és sikerült is nyerniük. Az új edző módszerei talán most valósultak meg leginkább, hiszen eddig nem tudtak győzni. Látjuk, hogy melyek azok a változások, amiket főleg támadásban végrehajtottak. Ha olyan hozzáállással lépünk pályára, mint a kupadöntő idején, akkor van esélyünk a győzelemre. A szerdai győzelmük biztosan pluszmotivációt és erőt ad az ellenfélnek a hétvégére. Mindenki tudja, hogy a biztos ötbe kerüléshez egy győzelemre van szükségünk, és nem titkolt célunk, hogy ezt szombaton megszerezzük, de ehhez a Jászberénynek is lesz egy-két szava. Sérültünk nincs, és úgy érzem, hogy a kupadöntő fáradalmait is kipihentük, szerdától már teljes vállszélességgel a Jászberényre koncentráltunk.”