Kosárlabda Live

Jászberényben is nyerni tudott az ASE!

87:70-re győzött az Atomerőmű SE Jászberényben a bajnokság 11. fordulójában, a piros kékek így továbbra is első helyen állnak.

A felújított Bercsényi úti sportcsarnokban fogadta az Atomerőmű SE együttesét a Fortress Jászberény a bajnokság 12. játéknapján. Az ünnepséget követően Körtélyesi és Kovács Ákos találataival kezdődött a találkozó, majd Tóth Ádám és Eilinsfeld is pontosan célzott. 9:2-vel kezdte tehát a meccset az ASE, mely különbséget megőrizték a látogatók a 10. perc végén. 9:16-ról indult a második felvonás.

A publikum ebben a periódusban már sokkal több kosarat láthatott, de annak bizonyára nem örült, hogy Eilingsfeld duplájával rövid idő alatt 10 egység volt már a felek között. A differencia a továbbiakban sem csökkent, az Atomosok magabiztosan őrizték előnyüket. A nagyszünetben 29:41 állt a táblán.

A térfélcsere után komoly offenzívába kezdett a Jászberény, Dramicanin és Savic találataival 4 pontra zárkózott a vendéglátó. Kovács Ákos és Körtélyesi fújt riadót övéinek és ismét meglépett a piros kék gárda. McGruder zsákolása után 51:62 volt az eredmény.

8:0-val kezdte a záró felvonást a Dzunic gárda, a Földi legények nem tudták tartani a lépést a látogatókkal. A kék fehérek próbálkozásait rendre visszaverte az Atom, így csupán annyi volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a lefújáskor. Végül 17 ponttal nyert az ASE, amely egylet továbbra is első helyen áll a táblázaton.

Földi Sándor: “Az első félidőben a védekezésünk még úgy, ahogy rendben volt, de nagyon gyengén dobtunk. A 3. negyed elején felcsillant a lehetőség a fordításra, de amikor 4 pontra zárkóztunk, ismét hibát hibára halmoztunk. Nem ütöttünk faultokat, amikor kellett volna, s így a paksiak könnyű kosarakkal végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát.”

Braniszlav Dzunics: “Nagyon jól kezdtünk, rendben volt a védekezésünk és eredményesen is támadtunk. A 3. negyedben volt egy holtpontunk, de gyorsan visszataláltunk a helyes ütemre, s azután már nem volt gondunk. Megdolgoztunk ezért a sikerért.”