Kosárlabda Live

Jászberényi győzelmével a felsőházban folytatja a Sopron KC!

Mindkét csapat jó előjelekkel várhatta a találkozót. A Jászberény legutóbb idegenben verte a Nyíregyházát, a soproniak pedig a Magyar Kupában szerzett bravúros ezüstérmet, amely nüanszokon múlt, hogy nem arany lett. A jászberényi összecsapásnak hatalmas volt a tétje Sabáli Balázsék számára: ha nyernek, a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül felsőházas az SKC.

Három légiósuk vezérletével végig irányították a vendégek az első negyedet. 5-0-ra, majd 20-11-re is vezettek, idegenben játszva kimondottan jó dobóformát mutatva.

A második negyed elején aztán “elállt” a jászberényiekre zúduló soproni kosáreső, jött egy aránylag hosszú rövidzárlat. A hazaiak Horti vezetésével rövid idő alatt egy 11-0-s futással ledolgozták hátrányukat. Lendületben maradt a Jászberény, Thomasék leblokkoltak, Savic és Lázár révén a vezetést is átvette a hazai alakulat. A félidő hajrájában megrázták magukat Sabáli Balázs tanítványaim, egy perc alatt három hármast dobtak Ruják, Jermaine Thomas és Boriszov révén. Ennek a félidő végén történt “feltámadásnak” köszönhetően 3 ponttal vezetett a vendég csapat a szünetben.

Szünet után Ruják Andris folytatta a hármasok dobálását, Boriszov sem tétlenkedett. Az eredményes támadójátéknak köszönhetően apránként léptek a soproniak el a Jászberénytől, amelyet Dukics, Mladenovics és Dramicsanyin próbált versenyben tartani.

Bár a záró negyed Raivio kosarával kezdődött, megint jöttek a vendég triplák, Boriszov, és Thomas kosaraival 10 pont fölé hizlalták előnyüket. A szakasz közepén Ruják Andris újabb két triplája és Geri kosara formájában a döntő csapást is rámérte lelkesen küzdő ellenlábasára a hűség városának csapata. Négy perccel a befejezés előtt 15 ponttal vezettek a vendégek, a végén a Jászberény Dramicsanyin, Soós és Raivio kosaraival ugyan 10 ponton belülre került, de a Sopron KC így is magabiztos 84-76-os győzelmet aratott.

Srdjan Antics: “Gratulálok a soproniaknak, megérdemelten győztek, az övék volt a jobb csapat ezen a mérkőzésen. Most játszottunk a legjobban, amióta én edzem a csapatot, de még van mit javítanunk. Az biztató, hogy az egyik legjobb formában játszó magyar csapat ellen is volt esélyünk.”

Sabáli Balázs: “A második negyed első 6-8 percét kivéve végig kontrolláltuk a találkozót. Akkor sem a palánk alól, sem kívülről nem tudtunk igazán pontot szerezni. A félidő előtt három tripla a legjobbkor jött, s azt követően már nem csúszott ki a kezünkből az irányítás. Jászberényben mindig nehéz nyerni, s ezzel a győzelemmel már az öt között vagyunk. Gratulálok a csapatomnak.”