Kosárlabda Live

Jó hajrájának köszönhetően nyert a Zalaegerszeg!

A tabella második helyén álló Kecskemét csapatát fogadta a Zalakerámia ZTE KK együttese.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a hazai együttes két perc után 7-0-ra vezetett. Gyorsan felébredt a vendégcsapat, és újabb két perc után már 7-6-ot mutatott az eredményjelző. A pályán inkább a küzdelem dominált, kevés volt a pontos dobás. A KTE 13-13-nál érte utol a ZTE-t, és innen kezdve hosszú ideig vezetett. . A hazai oldalon Boston már a 8. percben 3. személyi hibáját gyűjtötte be. A második negyedben is egymásnak feszült a két csapat. Jelentős előnyre nem tudtak szert tenni a vendégek, de a ZTE hosszú ideig csak a felzárkózással volt elfoglalva.

A hajrában a végig nagy akarással játszó Safford mellé Gáspár is felzárkózott, aki a legjobb lélektani pillanatokban dobott két triplát, és fontos lepattanó labdákat szerzett meg. Hét másodperc volt hátra, amikor a vendégek támadhattak, de Wittman labdája leperdült a gyűrűről. Jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban már a ZTE dominált, Boston is felzárkózott Gáspár mellé, és a két játékos hajrában nyújtott jó teljesítményével értékes 71-65-ös győzelmet aratott a ZTE.

Völgyi Péter: “Két jól felkészített csapat mérkőzésén sikerült ledolgoznunk 10 pontos hátrányunkat a hajrában, és nagy küzdelemben nyertünk.”

Sztojan Ivkovics: “Gratulálok a ZTE-nek. Tizennyolc eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni.”