Kosárlabda Live

Jó játékkal nyert hazai pályán a Nyíregyháza!

Megszerezte első hazai győzelmét a Marso-NYKK, amely a Szeged elleni élvonalbeli férfibajnokin nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.

Rosszul kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese az edzőváltáson átesett Nyíregyháza otthonában. A legendás Sitku Ernő dirigálta, a tabella utolsó helyén tanyázó nyírségi alakulat Jara Rubin Doyne személyében komoly erősítésre is szert tett új trénere mellett, s ez a mérkőzés első percétől rányomta bélyegét a játék képére. A rutinos amerikai vezérletével a nagyon magabiztosan játszó NYKK már az első negyedben faképnél hagyta az indiszponált vendégeket, akiknek semmi nem jött be ezen az estén, s ráadásul rendkívül gyenge napot is fogtak ki. Noha a találkozó folyamán a két csapat mezőnydobószázaléka gyakorlatilag végig megegyezett, a házigazdák magasan felülmúlták a szegedieket mindkét palánk alatt, továbbá lepattanózásban és védekezésben is. A gyenge egyéni teljesítmények mellett a büntetőzés is gyatrán ment Vida Mátééknak, mindössze csak az utolsó öt percben sikerült először betalálni a vonalról, végül 21 kísérletből 8-at tudtak értékesíteni. A Nyíregyházánál ugyanakkor a dupla-duplázó center Poscic rendíthetetlenül szedte a lecsorgókat, Doyne egy félidőnyi játéka is elég volt ahhoz, hogy sikerre vezesse újdonsült csapatát, munkáját Hall folytatta a nagyszünet után hasonló eredményességgel, Mohácsi Máté pedig átlagon felül dobálta a hárompontosokat. Bár a Tisza-partiaknak elvétve akadtak jobb periódusai, s egyszer-egyszer úgy tűnt, sikerülhet felkapaszkodni, ám minden reményteljes kosárra azonnal érkezett válasz. A házigazda Nyíregyháza végül teljesen megérdemelten aratott 89-78-as diadalt, megszerezve szezonbeli második, hazai közegben első győzelmét.

Sitku Ernő: “Nagyon örülök az első győzelemnek, szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzásegített ehhez bennünket. Minden játékosom hozzátette a magáét a sikerhez, bízom benne, hogy ez csak az első lépés.”

Bonifert Domonkos: “Játékosaink és csapatunk teljesítménye miatt Simándi Árpád kollégámmal együtt szégyelljük magunkat. Amíg ilyen dekoncentráltan kosárlabdázunk, hogy az ellenfél a már a félidőben dupla annyi lepattanónál jár mint mi, s 11/0-val dobjuk a büntetőket, addig nincs miről beszélni. Jó lenne, ha felfogná mindenki, hogy ez nem egy osztálykirándulás…”