Kosárlabda Live

Kaposváron szenvedett vereséget a Körmend!

A 13. forduló rangadójának számított a Körmend és a Kaposvár összecsapása, amelytől mind a két szurkolótábor egy igazán parázs meccsre számított. Ehhez képest a Körmend hamar beadta a derekát a somogyi játékosoknak.

Már az első negyedben nagy rohamot indítottak a kaposváriak a Körmend ellen. Az első percek után 10-2-őt mutatott az eredményjelző, amire időt is kért Hencsey Tamás edző. A folytatásban aztán nem is nagyon tudott visszakapaszkodni a Körmend. A Kaposvár folyamatosan pontos játékot mutatott ezzel pedig tartani tudta előnyét a távoli dobásokkal elég gyengén operáló körmendiekkel szemben. El-Amin labdalopása majd zsákolása után 3 pontra csökkent a hazaiak előnye, ám a szünet előtt Hinnant dobásával újra 5 pontra tornázták fel a somogyiak a fórjukat.

A második negyedben tovább folyt a Körmend vesszőfutása. A Kaposvár folyamatosan növelte előnyét sokszor utolsó pillanatban bedobott kosaraikkal pedig még lelkileg is demoralizálták a vasiakat. Hinnant utolsó pillanatban bedobott kosarával pedig 14 pontra lépett meg a fehér mezes gárda.

A nagyszünet után is elmaradt a nagy körmendi megindulás, ami esetlegesen még visszahozhatta volna a vasi reményeket. A Kaposvár nem engedett, a Körmend pedig rossz döntések sorozatával, pontatlan passzokkal, önző játékkal és fantáziátlan támadásokkal nehezítette meg saját dolgát. Már majdnem 30 pont is volt a csapatok között, ám Jancsikin kihagyta a harmadik 10-est jelentő triplát. Így a megalázó vereséget elkerülte a Körmend, az újabb ezúttal 95-72-es zakót azonban nem sikerült.

A jövő hétvégén egy igazán nagy presztízsű mérkőzés következik, hiszen a Körmend a szomszédos Falcot látja vendégül.

Fekete Ádám: “Nagyon akart a csapat, ennek eredményeként ki is jött mindaz, ami benne van. Nagy lépést tettünk az öt közé jutás érdekében, bár tudjuk, hogy még nincs vége.”

Hencsei Tamás: “Már otthon elmondtam a játékosoknak, csak akkor lehet sikerünk, ha csapatként tudunk végig támadni. Viszont gyengén kezdtünk, a második negyedben nagyon rossz felfogásban támadtunk, ezek után lassan elkedvetlenedett a csapat. Így teljesen megérdemelt a hazai győzelem.”