Kosárlabda Live

Kaposváron szenvedett vereséget az Alba Fehérvár!

Harmadik középszakasz-mérkőzésén lépett pályára a Kaposvári KK, nem titkoltan azzal a céllal, hogy megszerzi első győzelmét a bajnokság ezen szakaszában. Nem ígérkezett könnyűnek a feladat Fekete Ádám tanítványainak, hiszen azt az Alba Fehérvárt látták vendégül, amely legutóbb 97–73-ra nyert ellenük.

Az első vendégakciót még kivédekezték a kaposváriak, ám Somogyi büntetőivel az Alba szerzett vezetést. Hendlein és Davis pontjaival hamar sikerült fordítani, de a fehérvári letámadás nem ízlett a kaposváriaknak. A kaposváriak több dobóhelyzetet sem vállaltak fel, az eladott labdák miatt pedig a vendégek jutottak újabb előnyhöz. Hazai szempontból a legjobbkor jött Fodor Márton öt pontja, de Barone egykezes zsákolással egyenlített. A negyedet Davis pöccintése után 24–20-ra nyerték a hazaiak.

Mezőnyből mindkét gárda nagyon gyengén dobott, egészen Puljko triplájáig, ami után azonnal időt is kért Frade edző. Szervezettebb lett az Alba játéka, hamar el is olvadt a kilenc pontnyi kaposvári előny. Moore húzta legjobban az Alba szekerét, de Barone-t is nehezen tudták tartani a somogyiak. Fodor és Hendlein pontjai kellettek ahhoz, hogy a félidő végén 46–45-öt mutasson az eredményjelző.

A folytatásban Somogyi 2+1-es akciója után blokkolta Davist, ám a következő párharcot már a kaposváriak centere nyerte. Az egyik legszebb pillanat volt, amikor Hinnant robogott el az alapvonalon és egykezes zsákolással zárta akcióját. A jó védekezés okán a szerzett labdákból gyors támadásokat vezetett a Kaposvári KK, így tartotta minimális vezetését.

Puljko két triplája vezette fel az utolsó negyedet, ám a legkisebb hibákat is azonnal büntették a vendégek. Hiába ért el Puljko négy pontot egy akcióból, vagy újabb triplákat, azonnal jöttek a válaszok az ellenféltől. Keményen harcoltak a kaposváriak, a szurkolók pedig díjazták a lelkesedést. Davis és a nyolc triplát vágó Puljko kipontozódása kulcsmomentumnak látszott a 38. percben. A végjátékban aztán Fodor Márton rendkívül fontos pontokat szerzett, Hinnant ziccere után pedig már 97–89 állt a táblán. Frade időkérését követően sem tudott változtatni az Alba, amely ellen nagy 101-93-as győzelmet aratott a lelkesen, harcosan kosárlabdázó Kaposvári KK.

Fekete Ádám: “Gratulálok a csapatomnak és a közönségnek is, mert fantasztikus estét szereztek. Nagyot küzdöttünk, de ezt az Albát másként nem is lehetett legyőzni. Nagyon kellett ez a meccs és ennek megfelelően álltunk hozzá. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást!”

Carlos Frade: “Jól kezdtük a meccset aztán a második félidőben nem tudtuk kellően védeni a külső dobásokat. A lepattanók terén is elmaradtunk, így újabb és újabb lehetőségekhez jutott a Kaposvár, amivel élni is tudtak.”

Forrás: www.sonline.hu