Kosárlabda Live

Kecskeméten folytatja felsőházi szereplését a Szolnoki Olaj!

Kedden este a Kecskemét hazai pályán fogadja a Szolnoki Olaj gárdáját a felsőházi középszakasz negyedik fordulójában. Mindkét csapat vereséggel hangolt a hétvégén, mivel a KTE hazai pályán szenvedett 71-67-s vereséget a Paks ellen, míg a Szolnok az Adria Ligában kapott ki 66-61-re a Mega Vizurától. A Kecskemét egy győzelemmel és egy vereséggel áll a középszakaszban, míg az Olaj eddig csak egyszer lépett pályára, akkor hazai pályán legyőzte a Sopront.

Sztojan Ivkovics: “Először is gratulálok a Szolnoknak a nemzetközi sikerekhez. Biztos, hogy egy nagyon jó meccset fogunk játszani. Számunkra minden ilyen komoly mérkőzés ajándék, mert a fiatal játékosaink ezeken tudnak a legtöbbet fejlődni, ami a jövő miatt nagyon fontos. Mondhatjuk, hogy az ő szempontjukból, minden meccs egy komoly befektetés, mert a játékosok nyomás nélkül fejlődhetnek. Nekünk a középszakasz egy ráadás, de a folytatás miatt nagyon fontos, mert szeretnénk jövőre is itt lenni az első hatban, és meg akarjuk szilárdítani a helyünket az élmezőnyben. Sajnos a Paks elleni találkozón is látszott, hogy ha a kulcsembereink kiesnek, akkor nehezen tudjuk pótolni őket. Nagy veszteség számunkra Jovanovics kiesése, mert eddig hárompilléres volt a játékunk, de most túl sok labda hárult Wittmann Krisztiánra és Marko Djeraszimovicsra. A Szolnok legnagyobb erőssége, hogy két minőségi kezdőötössel rendelkezik, és ez bármelyik edzőnek fejfájást okoz Magyarországon.”

Dragan Alekszics: “Remekül kezdtük a középszakaszt, és szeretnénk folytatni a jó szereplést, mert nagyon fontos számunkra a magyar bajnokság. A Kecskemét egy nagyon kemény ellenfél, főleg ha hazai pályán játszik. Agresszíven védekeznek, és támadásban komoly fegyverük a kettő-kettő elleni játék. Wittmann Krisztián és Marko Djeraszimovics a két legjobb játékosuk, de több ígéretes tehetség is van a kecskeméti együttesben, akikre oda kell figyelnünk. A KTE egy nagyon fiatal, energikus, jó csapat, erről meggyőződhettünk a Magyar Kupa elődöntőjében is. Lóránt Péter sérülés miatt nem fog pályára lépni, de rajta kívül mindenki egészséges.”

Forrás: www.bb1.hu