Kosárlabda Live

Kék fehér rangadót rendeznek Székesfehérváron!

Az Alba Fehérvár otthonában folytatja bajnoki szereplését szombaton 15.45 órakor a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-együttese.

A somogyiaknál bemutatkozik Drahos Gábor, akit a héten igazolt vissza a Kaposvári KK alakulata az NB I./B csoportos hódmezővásárhelyi EnterHód Vásárhelyi KS alakulatától. Persze az első és a másodosztály között nagy a különbség, ám Drahosnak sokéves élvonalbeli tapasztalata van, s bizonyára az is nyom majd a latban, hogy az előző szezont a kaposváriaknál töltötte. Tavaly nyáron ugyan még nem jött össze a folytatás, de ezúttal – Kiss Kornél vállműtéte miatt – újra „egymásra találtak” a felek. A váltás ellenére a hódmezővásárhelyi szurkolók megértők voltak a távozó irányítóval. Tisztában voltak azzal, hogy a kaposvári szerződés remek lehetőség Drahos számára, hogy ismét az élvonalban kamatoztathassa képességeit. A hálás szurkolók a legnépszerűbb videomegosztón egy rövid összefoglalót is készítettek róla, mellyel sok sikert kívántak a kaposvári folytatáshoz. A sportszerű gesztus mindenképp megérdemeltnek tűnik, hiszen a tavalyi kaposvári távozáskor is sokan sajnálták, hogy a somogyi alakulat egy csupaszív, megalkuvást nem tűrően kosárlabdázó játékost veszít el. Nos, Drahos – csakúgy, mint régi-új csapata igen komoly feladat előtt áll, hiszen a bajnoki tabellán éppen a somogyiak előtt a negyedik helyezett székesfehérváriak otthonában kellene nyerni. Ez annál is inkább nehéznek ígérkezik, mert az Alba – a sportcsarnok-avató meccsen – legutóbb otthon kapott ki a Körmendtől, így nyilván kettőzött erővel küzdenek majd a győzelemért.

Fekete Ádám: “Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert roppant gyors és agresszív játékot játszik az Alba. A legnagyobb erősségük, hogy az ellenfeleiket hibára kényszerítik a letámadásos fegyverükkel. Ha azt akarjuk, hogy legyen esélyünk, akkor ezeket a hibáinkat kell leszorítani és negyven percig csapatként, kontroláltan kell játszanunk, mert az Alba ellen egy pár perces kihagyás is végzetes lehet. A két műtött játékos, Kiss Kornél és Dávid Gergely kivételével, az alapcsapattal megyünk Székesfehérvárra.”