Kosárlabda Live

Kiélezett csatában nyert a Szedeák a Jászberény ellen!

Remekül kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák a FORTRESS Jászberény elleni szegedi derbin, Jonathan Levy és Csorvási Milán kosaraival 4-0-ra húztak el a hazaiak, majd a korábban Szegeden játszott Dukics Nebojsa révén a Jászberény is megszerezte első pontjait. Branko Jereminov két hármasára Dukics válaszolt, ezek voltak az elsők a találkozó összesen 20 hárompontosából. A házigazdák ugyan folyamatosan előnyben voltak, ám 4-6 pontnál jobban nem tudtak ellépni a szívós ellenféltől. A vendégek ugyanakkor képtelenek voltak egyenlíteni, vagy átvenni a vezetést, noha két egymás utáni technikait követően erre meg volt a lehetőségük, ám a négy büntetőből csak egyet értékesítettek, majd Horti Bálint révén a jó lepattanózás is csak némi felzárkózást ért a 8. percben. Bár az első negyed vége felé Jereminov büntetőivel és a Csorvási testvérek pontjaival nyolc ponttal meglépett a Szedeák, Horti azonban egymaga 28-24-re felzárkóztatta csapatát az első szünetre.

Újfent a Csorvási testvérek pontjaival indult a folytatás, sőt, Kiss Zsolt hárompontosával az addigi legnagyobbra, 11 pontra hízott a különbség a 14. percben. Ám az ezt követő percekben váltani tudott a Jászberény, Dukics, Nick Raivio és Rastko Dramicanin pontjaival a negyed végére fel is zárkóztak, sőt, ki is egyenlítettek a 19. percben, a frissen igazolt bosnyák kosaras, Mirza Ahmetbasic ziccerével, Jereminov harmadik trojkája révén azonban a nagyszünetben három pontos 44-41-es hazai előnyt mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője.

Valóságos triplaeső zúdult a palánkokra a harmadik negyed elején! Jól ültek a külső dobások mindkét oldalon: az addig 0 pontos, 5 távoli kísérletét elrontó Horváth Ákos hatodjára már betalált, majd Ahmetbasic tempódobása után Jereminov immár negyedszer süllyesztette remek érzékkel eleresztett távoli dobását a berényi gyűrűbe a sort Mladenovics Dejan és Soós Gábor zárta, majd pár rossz kísérlet mindkét fél részéről. A fantasztikusan szurkoló vendég drukkerek űzték-hajtották az övéiket megérezve, hogy fogható a meccs, s rövidesen Soós hárompontosa után a mérkőzésen először jászberényi vezetést regisztrálhattak csarnokban jelenlévők. Jereminov ötödik hárompontosa ismét a támadóidő végén eleresztve adta vissza a szegedi előnyt, ám Dramicanin trojkája ismét a remekül védekező vendégeket vitte közelebb a hőn áhított győzelemhez. A szegedi hibákat kihasználva a negyed végén hat ponttal meglépett a Berény: Dukics ziccerét követően Raivio két büntetőt rontott, de aztán hárompontossal javított.

Az utolsó játékrész gólcsenddel indult, két és fél percig egymás hibáiból sem tudtak megélni a felek, majd Jereminov kettő plusz egye és Jono Levy triplája egalizálta az eredményt A hárompontosok sora folytatódott, Soóséra Horváth Ákos kétszer felelt, s 72-71-nél végleg visszavette előnyét a hazai csapat. Példát véve a jászberényi drukkerekről a hazaiak is hatalmas szurkolással biztatták kedvenceiket, akik támadásban és védekezésben is remekül lepattanózva Horváth pontjaival el is húztak pár egységgel. Két perccel a vége előtt a gyenge napot kifogó Jerrell Williams első pontjaival ismét nyolcra nőtt a differencia, s ekkor már Srdjan Antic időkérése sem tudta felhozni a vendégeket, a “megtáltosodó” Williams pedig két büntetővel és egy hárompontossal, a hazai közönség álló vastapsa közepette alakította ki a 84-75-ös végeredményt.

Nikola Lazic: “Három negyeden át jól játszottunk, de a harmadik játékrészben elvesztettük a ritmust, s könnyű pontokat engedtünk az ellenfélnek. De a csapatunk erejét mutatja, hogy felálltunk a padlóról, s a jó zónázásból jó támadásokat vezettünk és fontos pontokat szereztünk.”

Srdjan Antic: “Három negyeden át jól küzdöttünk, az utolsó tíz percben az ellenfél hárompontosai azonban megtörték lendületünket, s ebben az időszakban koncentrációban is felülmúlt minket a Szeged.”

Forrás: www.bb1.hu