Kosárlabda Live

Kiélezett mérkőzésen nyert a PVSK a Szeged ellen!

Közvetlen riválisok csaptak össze az alsóházi rájátszás hatodik fordulójában: a második helyezett Pécs a harmadik Szegedet fogadta. A hazaiak legutóbb Szombathelyen arattak magabiztos győzelmet, míg a Szedeák zsinórban három sikerrel várta a találkozót.

Budimir triplája nyitotta a találkozót, majd a második percben Bíró Olivér talált be közelről. A vendégek első pontját Csorvási Milán jegyezte, de Sarlija kosara újra ötre növelte a különbséget. Horváth Ákos vezetésével tapadt azonban a Szeged, így az első tíz perc végén 17-14-re tudtak csak ellépni a hazaiak.

Sok hibával kezdődött a második negyed, melyet Vida Máté közelije nyitott. Nagy Krisztián egy triplával, majd közvetlenül utána egy duplával hatra növelte a hazai előnyt. Beindultak a pécsiek, a játékrész közepén így már tizenegy is volt közte. A következő percek azonban a vendégekről szóltak, és a többi között Kiss Zsolt, valamint Branko Jereminov hármasával hamar visszajöttek a meccsbe. Horváth Ákos távolija már a vezetést jelentette a Szegednek, de Nagy Krisztián is kintről talált be, így visszaállt a pécsi vezetés. Két perccel a félidő vége előtt Budimir kapta el a fonalat, és mindössze 120 másodperc leforgása alatt 13 pontot termelt, csapata pedig 11 pontos előnnyel vonult szünetre. A hajrában Nikola Lazics két technikait is begyűjtött, így a vendégek mesterét elküldték a kispadtól.

Williams kettese, valamint Jereminov hármasa nyitotta a másik félidőt, így rögtön faragott öt pontot hátrányából a Szeged. Bíró Olivér azonban egy triplával válaszolt, majd két büntetőt is értékesített, így három perc elteltével visszaállt a 11 pontos különbség. Hamar összeszedte az öt csapathibát a Pécs, melyet a szegediek precíz büntetőzéssel bosszultak: Williams és Jereminov egy-egypontos dobásai kettő egységre hozták fel a vendégeket a negyed hajrájára. Az utolsó percekben ismét meglépett a Pécs, de Horváth Ákos triplája 61-58-ra hozta vissza csapatát.

Megnyomta az utolsó tíz perc elejét Csirke Ferenc együttese: Halász Ákos és a meccs legjobbja, Veljko Budimir három-három pontot termelt az első két percben. Molnár András is megmutatta magát a másik oldalon, egy percen belül négy pontot is szerzett, így ismét visszajött a meccsbe a Szeged. Halász Ákos és Jonathan Levy váltott triplát, így nem változott a különbség. 72-69-nél ismét nagyon közel került a Szeged a hazaiakhoz, ám Csabay Ádám, majd Nagy Krisztián is elsütött egy triplát, így ismét kilenc volt közte. Innen már nem volt visszaút a vendégeknek: Budimir triplája követte a társakét, majd Horváth Ákos közelijére is kintről válaszolt Halász Ákos. Az utolsó percekben még faragott hátrányán a Szeged, de esélye már nem volt, hogy visszajöjjön a meccsbe a szoros pillanatokban remekül triplázó hazaiak ellen. A vége 90-83.

Csirke Ferenc: “Nagy sikert értünk ma el, egy komoly ellenfelet sikerült legyőznünk! Ami miatt kicsit hiányérzetem van, az az, hogy kétszer is volt a mérkőzés során, amikor 8-10 ponttal el tudtunk menni, ha ekkor kicsit tovább tudtunk volna koncentrálni védekezésben, akkor megakadályozhattuk volna, hogy a Szeged felzárkózzon, de több védekezésbeli hibával visszaengedtük magunkra őket. Ezeket a hibákat ki kell javítani, de a mérkőzés többi részével elégedett lehettem. Haladunk az úton, szeretnénk Körmenden is győzni!”

Kardos Péter: “Úgy érzem, hogy Dr. Vígh játékvezető elbírálta a Vida Máté ügyében benyújtott fellebbezésünket.”

Forrás: www.bb1.hu