Kosárlabda Live

Kiélezett mérkőzésen nyert a SZEDEÁK együttese!

Végig kiélezett küzdelemben gyűrte le a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a jászberényieket, megszerezve a szegediek létfontosságú, első középszakasz-győzelmét.

Már az első percektől kezdve, a két és fél héttel korábbihoz hasonló, kiélezett, szoros csatát ígért a Naturtex-SZTE-Szedeák – FORTRESS Jászberény találkozó, amelyben a hazaiak első, középszakaszbeli győzelmükért, a vendégek pedig újabb skalpjukért hajtottak.

Szorgosan gyűjtögetni is kezdte a hazai gárda a pontjait, elszakadni azonban nem tudott a vendégektől, akik honosított-légiós kezdőötösük három tagja, Mladenovics Dejan és Bruno Sundov hárompontosaival zárkóztak. A honosított Szavics Branko vezérletével és kosaraival aztán tartotta a lépést a hazaiakkal, sőt, a vezetést is átvette a jászberényi alkulat, majd a negyed végére meg tudott lépni öt ponttal is Sundov kosaraival, ám hazai részről Jerrell Williams nagyon élt a palánk alatt, négy személyi hibát harcolt ki, két ilyennel zárkózott a Szedeák az első tíz perc végére 20-23-ra.

A folytatásban Horváth Ákos egy technikai faultért megítélt büntetőivel vissza is kapaszkodtak a hazaiak, majd Molnár András pár másodperc alatt két triplát is szórt, így egy 10-0-s sorozattal fordítottak a hazaiak, amire gyorsan jött egy 6-0-s berényi széria Sundov, Mladenovics és Horti Bálint részéről. Vad iramú, kapkodós játék alakult, ki, amelybe pár vitatható játékvezetői ítélet további feszültséget vezetett, így a kapkodós, ideges, eredménytelen játék rányomta bélyegét a negyed képére. Rengeteg pontatlanság és eladott labda tarkította a meccs ezen szakaszát, s míg hazai oldalon Branko Jereminov két hárompontosa, a Sundov árnyékában a mérkőzés hajrájáig csak mellékszerepekhez jutó Csorvási Milán ziccere és Williams triplája hullot be, addig a túloldalon Horti és a bosnyák Mirza Ahmetbasic szerzett pontokat, a nagyszünetre pedig 41-39-es hazai vezetést regisztrálhattunk.

A harmadik negyed elején nagyon zavarba hozta, és sok hibára kényszerítette a házigazdákat Srdjan Antic alakulata, Sundov egyenlítése után gyorsan elhúztak öt ponttal, majd Csorvási Milán kettő plusz egyesével, és a vajkezű Jereminov menetrendszerű triplájával használta ki a vendégek rövidzárlatát a Szedeák, 54-54-re kiegyenlítve. A vezetést ugyanakkor nem sikerült átvenni. Sundovval és Mladenoviccsal nem bírtak a hazaiak, Csorvási Milán különösen nehezen viselte, hogy a palánk alatt kevés szerephez jut a nála 13 centivel magasabb, NBA-t megjárt horvát center miatt, le is kapta gyorsan Nikola Lazic, nehogy úgy járjon, mint Zalaegerszegen a reklamáló Vida Máté. A negyed végére az addigi legnagyobb különbség alakult ki a berényi irányító és center játéka folytán, 64-58-ra léptek meg a vendégek.

Ám nem dőlt el semmi, sőt, érezhető volt, hogy a a szegedieknek is ugyanúgy megvan az esélyük a győzelemre, de nem kizárt a túlórázás sem. Horváth Ákos sokadik elrontott triplájával indult a zárófelvonás, ám az ezúttal jó napot kifogó Williams szép ziccerrel kapaszkodtatta övéit. Horváth ugyan egy közelivel hamar javított, ám Sundov és Mladenovics, az est két legjobbja a vendégeknél továbbra is megoldhatatlannak látszó fejtörést okozott Nikola Lazic egységének. Aztán egy hazai időkérést követően egyszeriben koncentráltabbá vált a Szedeák játéka, sorra hibára késztették a vendégeket, meg-megnyerték a lepattanócsatákat, s 62-68-ról Csorvási Milán három pontjával és Jereminov negyedik hárompontosával ki is egyenlítettek a Tisza-partiak. Felváltva hullott két-két pont, aztán a hajrához érkezve a pontszerzésben gyengélkedő, ám lepattanózásban és asszisztokban jeleskedő Jonathan Levy kettesével már a Szedeák vezetett, ám Szavics triplája a találkozón utoljára még jászsági vezetést jelentett (72-73). Csorvási Milán aztán még inkább szárnyra kapott Sundov kipontozódásával, ziccerére bedobta a személyiért járó plusz dobást is, majd utána a palánk alatt már jobban boldogulva újabb kettest szerzett. A hazai közönség érezte, hogy ezt a meccset négypontos előnyéről már nem fogja már elbukni a Szeged, amely ezután végeláthatatlan büntetőcsatába bocsátkozott a vendégekkel – s olyannyira jobban jött ki belőle, hogy Horváth Ákos, hatodik kísérletre süllyedő triplája az utolsó másodpercben már csak hab volt a tortán: 84-77-re megérdemelten nyert a koncentráltabb játékkal hajrázó Szedeák, megszerezve létfontosságú első diadalát a középszakaszban.

Nikola Lazics: “Fontos és nehéz mérkőzés volt, az ideges játékunk jól példázta, hogy az első félidőben tíz eladott labda nehezítette dolgunkat. Az utolsó negyedben koncentrált és hatékony játékával megérdemelt győzelmet arattunk.”

Srdjan Antics: “Sérüléssel bajlódó kulcsembereink nélkül három negyeden át a mi akaratunk érvényesült. A technikai hibák és a szabálytalanságok megítélésében nem voltak következetesek a játékvezetők.”

Forrás: www.bb1.hu