Kosárlabda Live

Kiütötte ellenfelét az Alba Fehérvár!

A ZTE bravúrra készült Székesfehérváron, ám csak az első negyedben volt méltó ellenfele a hazai csapatnak.

Az Alba az első percekben „triplaesőt” zúdított a vendégekre, s a negyed közepéig uralta a mérkőzést. A zalaiak egy nagy rohammal felzárkóztak, de ezzel el is lőtték puskaporukat.

A második negyedben állva hagyta ellenfelét az Alba, a ZTE védekezése teljesen szétesett. A 14. percben tíz, négy perccel később húsz pont volt a különbség a két csapat között. A zalaiak kis híján 40 pontot kaptak egy negyed alatt.

A nagy szünet után gyorsan 30 pont lett a különbség a két csapat között. Hazai oldalon a cserék is bőven játéklehetőséget kaptak, de a különbség nem csökkent. A ZTE a 36. percben a 100. pontot is megkapta. A védekezés már egyik oldalon sem volt, hullottak a kosarak. A hazaiak végül is 113-83-ra kiütötték a szétesően játszó ZTE-t, rá sem lehetett ismerni a Körmend elleni csapatra.

Carlos Frade: “Nagyon örülök annak, ahogy játszottunk. Láttam a játékosaimon a fejlődést, illetve azt, hogy éhesek a sikerre. A kollégám is említette az intenzitást, én is úgy érzem, hogy nagy erőbedobással játszottunk. Lepattanókban, összjátékban és letámadásban is jó teljesítményt nyújtottunk. Úgy érzem, a Zalaegerszeg az eredmény ellenére jól játszott, küzdött, a mérkőzés végéig keményen próbálkozott. Tetszik az a kosárlabda, amit játszani akar a ZTE. Minden jót kívánok nekik a jövőben is! A kupaszereplés után nem mi voltunk a legrosszabb csapat Európában, de a mai siker után sem mi vagyunk a legjobbak. A szezon közepén még senki ne vonjon le következtetéseket a csapatomról, hanem majd csak a szezon végén. Egy győzelem nem jelenti azt, hogy a következő mérkőzést is meg fogjuk nyerni, a soron következő találkozónkra is fel kell készülni, folyamatosan fejlődni kell. Csapatom minden nap kemény munkát végez, hogy fejlődjön. A kupában rossz napot fogtunk ki, nem játszottunk jól. De mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel rukkoljunk elő, minél többet fejlődjünk. Ez van, amikor sikerül, de vannak olyan napok, amikor sajnos nem.”

Raúl Jimenez: “Gratulálok az Albának! Úgy gondolom, intenzitásban ma sokkal jobbak voltak nálunk. Azt mondtam a játékosoknak, hogy dolgozzák végig a mérkőzést, és ez így is lett. Az Alba egy jó csapat, ha nem figyelünk, ötvenpontos vereség is lehetett volna a vége. Tesszük tovább a dolgunkat, már a következő mérkőzésre koncentrálunk. Holnap edzünk, készülünk a következő győzelmünkre. Nagy különbség volt a lepattanókban a két csapat között. A második negyed volt a mérkőzés kulcsa, ekkor nyerte meg az Alba a meccset. Jól kezdtük az első tíz percet, és az utolsó két negyedben is megmaradt a küzdőszellemünk, de a kulcs a második negyed volt, akkor nagyon jól játszott az ellenfelünk.”