Kosárlabda Live

Körmenden kezdi az alapszakaszt a Zalaegerszeg!

Szerdán 18 órakor 3 gyengébb mérkőzés után Körmenden kezdi meg a középszakasz küzdelmeit a Zalakerámia ZTE KK. Pont az a Körmend lesz az ellenfél, akiket hazai pályán imponáló magabiztossággal vert meg Raúl Jimenez csapata. Azóta sokat fordult a világ, a zalaiak nincsenek jó passzban, míg a Körmend 2 fontos meccset is nyert és gyakorlatilag a rájátszás előtti 7. helyük elég biztosnak tűnik.

Hencsey Tamás: “Azzal a Zalaegerszeggel játszunk, aki ellen ugye megszakadt a hosszú győzelmi sorozatunk. Nekünk most nem sikerült a felsőházba kerülnünk, de a célunk továbbra is az, hogy a playoffba kerüljünk, és a jelenlegi pozíciónkat meg tudjuk tartani. Minden mérkőzés ugyanolyan fontos, és természetesen győzelmet várok a ZTE ellen. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban nem szabad túlságosan hosszan azzal foglalkoznunk, hogy kicsúsztunk a felsőházból, hiszen a bajnokság legfontosabb szakasza most kezdődik minden csapat életében. Tavaly szerencsénk volt, és úgy jutottunk a felsőházba, most nem sikerült, és az a probléma, hogy ebben az évben a saját kezünkben volt a sorsunk, de nem tudtuk ezt kihasználni. Mennünk kell azonban tovább előre, és meg kell tartanunk ezt a pozíciót. Wisseh betegség miatt nem edzett a héten, valamint Fodor továbbra is sérüléssel bajlódik.”

Raúl Jimenez: “A legutóbbi összecsapásunkhoz hasonlóan ismét szeretnénk nyerni a rivális Körmend ellen. A piros-feketék egy nagyon jó csapat, és a hiányzóikat is tudják pótolni, hiszen mély a keretük, amelyet minőségi játékosok alkotnak. Kemény meccsre számítok, és biztos vagyok benne, hogy a Körmend változtatni fog a legutóbbi meccsünkön mutatott játékukhoz képest. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni, és a legjobb arcunkat kell mutatni. Felkészültünk belőlük, és százszázalékos koncentrációt várok a csapatomtól. Kisebb sérülések hátráltattak minket, de mindenkire számíthatok a találkozón.”

Forrás: www.bb1.hu

A két csapat  alapszakaszbeli Körmendi mérkőzéséről itt olvashat!