Kosárlabda Live

Körmendre látogat a Zalakerámia ZTE KK!

Az előző forduló negatív meglepetését szolgáló Zalakerámia ZTE KK együttese látogat Körmendre a 8. fordulóban. A Körmend csapatáról sem lehet elmondani, hogy jó formában lennének. Elvesztették az utolsó három mérkőzésüket. A hazai bajnokságban legutóbb Kecskeméten kaptak ki 69-66-ra, majd kedden az EuroChallenge D csoportjában a Gaz Metan Medias gárdájával szemben is alulmaradtak. Mindkét együttesnek van mit javítania.

Hencsey Tamás, a Körmend BC edzője: Mindenhol az jelenik meg, hogy biztonsági szempontból ez egy kiemelt kockázatú mérkőzés, de szerintem rangadóként is kiemelkedik ez a csata. Általában a Falco és a Zalaegerszeg szurkolói azok, aki szép számmal elkísérik a csapatukat. Azt várom, hogy jó, de sportszerű mérkőzés legyen, mind a pályán, mind a lelátón. Jelen pillanatban az a problémánk, hogy hiába vagyunk minden mérkőzésen olyan szituációban, hogy akár nyerhetnénk is, sajnos a végjátékokban rendre alul maradunk. Ebben mindenképpen javulni szeretnénk és hideg fejjel jó döntéseket kell hoznunk. Fodor Gergely és Zsarko Rakocsevics küszködött kisebb problémákkal, de az utolsó két napban már ők is velünk edzettek. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy teljes csapattal tudunk majd kiállni.

Völgyi Péter, a ZTE edzője: Tele vagyunk problémával. Az előző mérkőzésen Safford sérülést szenvedett, illetve Plumb achíles problémái is kiújultak. Rá egy hosszabb pihenés vár, ez minimálisan három hetet jelent. Safford, ha ma tud edzeni, akkor játszani fog, ha nem, akkor nem lesz keretben. Ilyenkor a bajban még inkább csapatként kell dolgoznunk. Az előző fordulóban hibáztunk, mivel hazai pályán szenvedtünk vereséget a nyeretlen Nyíregyháza ellen. Nagyon kemény mérkőzésre számítok. Pillanatok alatt elfogytak a jegyek, amiket a szurkolóink rendelkezésére bocsájtottak, úgyhogy támogatásban nem lesz hiány. A Körmend-ZTE párharcokban soha nem az előzetes forma, vagy a tabella állása számított. Ezekre a rangadókra mindkét társaság felszívja magát. A Körmend mellett szól a hazai pálya előnye és a nagyobb rotációs lehetőség, viszont egy héten belül ez lesz a harmadik mérkőzésük. Ha az első félidőben partiban tudunk lenni velük, akkor a második játékrészt jobban kell, hogy bírjuk. Bízom a csapatomban, és abban, hogy egy jó meccset fogunk játszani.