Kosárlabda Live

Magabiztosan győzte le a Kecskemét a Zalaegerszeget!

Roppant könnyed győzelemmel búcsúzott az alapszakasztól a KTE-Duna Aszfalt, a lila-fehérek az erőtlen Zetét verték 70-54-re.

Alapszakaszzáróhoz méltóan kezdte a meccset a lila-fehér alakulat, amely rögtön az elején 11-2-es futással keserítette a nemrég szerződést hosszabbító Raul Jimenez edzette zalaegerszegieket. Volt is miért visszavágniuk a kecskemétieknek, hiszen ősszel épp a zalaiak vendégeként veszítették el veretlenségüket, és az első félidő alapján úgy tűnt, nemes bosszút állnak.

Olajozottan működött az első negyed alatt 24 pontot termelő támadógépezet, nem érződött a hosszabb távra kidőlő Nikola Jovanovics hiánya. A védekezésre sem lehetett panasz: másfél negyed, tehát 15 perc alatt mindössze 14 egységig jutott a ZTE, csakhogy addigra már húsz volt közte (34-14), nem kis részben köszönhetően annak, hogy addigra hat hazai kosaras hintett legalább egy triplát (Pongó Martin duplázott).

A kényelmes 43-21-es félidei előnye ellenére sem vett vissza a KTE, Djeraszimovics vezérletével a nagyszünet után is makacsul termelte a pontokat, ami harminc pontos vezetést eredményezett az utolsó felvonás kezdetére. Az időnként magukkal is nagyot küzdő zalaegerszegiek becsülettel próbálkoztak, de a mai nagyon nem az ő napjuk volt. A hajárban még kozmetikáztak az eredményen a vendégek, de kétség sem férhetett a sima kecskeméti győzelemhez, a vége 70-54.

Sztojan Ivkovics: “A negyedik negyedig szenzációsan játszottunk, ott kicsit megtört a játékunk. Több fiatal játékos is lehetőséget kapott ma, ami a jövő szempontjából nagyon fontos lehet. Mindegy, hogy valaki két percre, vagy többre kerül a pályára, a lényeg, hogy ezalatt a maximumot nyújtsa. A ZTE-nek sok sikert kívánok a folytatásban. Nekem személy szerint nagyon tetszik az a játék, amit Raúl Jiménez játszat a csapatával. Mi gyakorlatilag mindent elértünk, amit előzetesen Kecskeméten kitűztünk. Azt kívánom, hogy sose legyen rosszabb kosárlabda Kecskeméten, valamint azt is kiemelném, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat a bajnokságban, ahol nem történt változás szezon közben sem a játékoskeretben, sem a szakmai stábban.”

Raúl Jiménez: “A Kecskemét egy nagyon jó csapat, nagyon jól játszottak ma is. Gyakorlatilag végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. Rendszerint rákényszerítik az ellenfelükre az akaratukat, és maximálisan kihasználják az ellenfél hibáit. Biztos vagyok benne, hogy a Kecskemét a tabella elején lesz a végelszámolásnál is, mi pedig küzdünk tovább azért, hogy bejussunk a rájátszásba.”

Forrás: www.bb1.hu