Kosárlabda Live

Már nem Horváth Imre készíti fel az NYKK-t!

A Marso-NYKK férfi kosárlabda-csapatánál Horváth Imre megtartotta szakmai igazgatói státuszát, de a csapat felkészítéséért vezetőedzőként Sitku Ernő felel.

Új évhez új edző dukál. Így gondolhatták ezt a Marso-Nyíregyháza KK-nál, ahol a vezetőség edzőváltásra szánta el magát. Ahogy mondani szokták, a férfi élvonalban utolsó helyen álló csapatnál a váltás úgymond házon belüli, hiszen az eddigi szakmai igazgató, Horváth Imre helyét egyik segítője, Sitku Ernő veszi át vezetőedzői minőségben. Íme a klub honlapján megjelenített közlemény, amelyhez a vezetőség nem kívánt kommentárt fűzni.

„A 2014-es év azonnal változással kezdődött a Marso-NYKK NB I. A csoportos kosárlabdacsapatánál. A csapat vezetőedzője január 2-tól a korábban 149-szeres válogatott Sitku Ernő lett. A Marso NYKK-t eddig vezető Horváth Imre megtartja szakmai igazgatói posztját, és továbbra is segíti a klubot, az NB I-es csapatot és annak utánpótlását a Nyírsulin belül, de az első csapat szakmai munkájáért a korábbi többszörös bajnok kosaras lesz az első számú felelős a bajnokság hátralévő részében.”

Sitku Ernő vezetőedzői premierje január 5-én, vasárnap a Pécs elleni hazai mérkőzésen esedékes.