Kosárlabda Live

Megállítaná a PVSK-t az Alba Fehérvár!

Szombat este hat órakor az alapszakasz utolsó fordulójában a már biztos felsőházi résztvevő, bajnok Alba Fehérvár fogadja az utóbbi hetekben remek formát mutató PVSK csapatát. Csirke Ferenc együttese négy mérkőzést nyert meg zsinórban, viszont két meghatározó játékos, Kovács Péter és Nagy Krisztián is kiesett sérülés miatt a pécsi csapatból. Az Alba számára már tét nélküli a találkozó, de az fűtheti Carlos Frade tanítványait, hogy a múlt heti kecskeméti vereséget elfeledtessék a szurkolókkal.

Carlos Frade: “Szeretnénk egy jó mérkőzéssel zárni az alapszakaszt, és szép játékkal szórakoztatni a közönséget. Az persze nem lesz egyszerű, mert a Pécs nagyon jó csapat. Az elmúlt hetekben remek játékot mutatott be Csirke Ferenc együttese. A Pécs nagyon keményen védekezik, ráadásul a támadásokban is elég gyors. Az ellenfelünk egyik legnagyobb erénye, hogy nagyon egységes csapatként mozognak. Budimir rendkívül gyors, és nagyon jó az egy-egy elleni játékban. Sarlija szintén veszélyes, mert roppant erős, ezért nagyon nehéz ellene védekezni. De rajtuk kívül sok veszélyes játékosa van az ellenfelünknek, így mindenkire oda kell figyelnünk. Azon leszünk, hogy megállítsuk őket. Az új játékos, Lee Humphrey még nem fog játszani, de rajta kívül mindenki bevethető.”

Csirke Ferenc: “Elsősorban azt szeretném, hogy senki ne sérüljön meg. De a viccet félre téve, nagyon remélem, hogy tudunk egy jó meccset játszani. Jelenleg nagyon kevesen vagyunk, míg az Alba tíz embert rotál a mérkőzéseken. Szépen be kell osztani a játékosok erejét, hogy végig bírjuk a találkozót. Nem lennénk sportolók, ha nem azt mondanánk, hogy nyerni akarunk. Itthon játszottunk velük egy jó meccset, és úgy érzem, hogy ha ugyanazt az agresszív védekezést rájuk tudjuk erőltetni, és támadásban minél több faultba kényszerítjük bele az Albát, akkor lehet esélyünk. Le kell csökkenteni az eladott labdáinkat, ami azért lenne fontos, hogy az Alba felállt védelem ellen játsszon, és ne tudjon gyors indításokkal átfutni rajtunk. Ebben a csapatban mindenki tudja, hogy mi a feladata, ezért a héten többször is elmondtam, hogy ez nem a bizonyítás napja. Aki Kovács Pétert és Nagy Krisztiánt pótolja, annak nem kell megváltania a világot, csak be kell tartania a feladatát, csak most egy kicsit nagyobb idő intervallumban. Ugyanazt a játékot fogjuk játszani, mint eddig, csak most más emberek lépnek előre.”

Forrás: www.bb1.hu