Kosárlabda Live

Megszerezte a Körmend első győzelmét a középszakaszban!

Újabb középszakaszbeli mérkőzés várt az Egis Körmend együttesére. A vasiak eddig nyeretlenek voltak a bajnokság ezen szakaszában, hiszen az első meccsen a ZTE-től, igaz vitatott körülmények között, szoros eredménnyel, a Jászberénytől pedig mondhatni simán kaptak ki. A sereghajtó Nyíregyháza ellen azonban mindenki győzelmet várt a Rába-parti kedvencektől.

A meccs első kosarát El-Amin szerezte, de nem kellett sokat várni és Doyne is betalált a másik oldalon. Az álmosan kezdődött összecsapáson, mind két fél lassan ébredt. A nyögvenyelősen indult meccsen aztán úgy tűnt a Körmend eszmél hamarabb, 5 pontos előnyük is volt már, amikor Sitku Ernő kért időt. A Nyíregyháza villámgyorsan jött vissza a meccsbe és a Körmend első negyed utáni vezetését csak annak köszönhette, hogy Wisse kosár jó + 1-es akciója még összejött a 10 perc végére.

A második negyeden hamar elolvadt a hazaiak csekélyke fórja. A nyírségiek gyorsan átvették a vezetést, a körmendi közönség pedig már-már kezdte füttykoncerttel kifejezni nemtetszését, amikor Hencsey edző egy – Kusnyer személyében kis kakukktojással ugyan – színmagyar ötöst küldött pályára. Fodor Gergely pedig 20-as éveiben járó játékostársakat meghazudtoló módon végezte a rá kiszabottakat. A félidőre már 8 pontosra hízott a vasiak előnye.

Rakocsevics zsákolásával lett 10 pont a hazaiak előnye, a nagyszünet után. Bár volt egy kis fellángolása a vendégeknek, a Körmend ismét erőre kapott és 15 pontra dolgozta fel előnyét. Mohácsi hárompontosa törte meg a nyíregyháziak kosárcsendjét. Aztán Walker is belekezdett a triplagyártásba, a 12 pontra olvadt körmendi előny és a darabossá váló játék pedig időkérésre kényszerítette Hencsey Tamás edzőt. A játékrész végére azonban már nem sok izgulni való maradt, a Körmend 18 pontos előnnyel várhatta az utolsó 10 percet.

Az utolsó negyedben a közönség már saját magát szórakoztatta. Donye egy feleslegesen teátrális védőmozdulatánál elengedett „AU” felkiáltása maradt az utolsó 8 percre, mint fő motívum. Nem csak az amerikai, de minden más játékos megmozdulásánál a körmendi B középtől jött az „AU”, mit a többi hazai drukker hangos nevetése kísért. De nem csak a nézők a hazai játékosok is jól érezhetik majd magukat. Wisseh kosarával lett meg a 101 pontos hazai mutató. A Körmend teljesen megérdemelten nyerte a találkozót 101-87-re.

Hencsey Tamás: “Az előző két mérkőzés után örülök, hogy sikerült nyernünk, bár ezen a meccsen is hullámzó volt a játékunk. Voltak nagyon jó periódusaink és voltak egészen gyatra játékrészek. A mérkőzés pozitívuma, hogy 100 pontot tudtunk dobni.”

Sitku Ernő: “Gratulálok a Körmendnek. Sajnos mi a palánk alatt Poscsics nélkül nagyon kevesek vagyunk, ez látszik. Amíg vissza nem tér, addig pedig ezzel a szerkezettel kell felállunk, ami nem csak a támadásban, de a védekezésben is rányomja a bélyeget a teljesítményünkre. Sok lyuk marad a palánk alatt, ezt pedig a Körmend ma ki is használta.”

Forrás: www.bb1.hu