Kosárlabda Live

Megszerezte idei első idegenbeli győzelmét a PVSK!

Az edzőváltás után sem született meg az NYKK első hazai győzelme az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.

A tabella utolsó két helyén tanyázó együttese találkozott vasárnap este a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A pécsiek négy győzelmet gyűjtöttek be, míg a Nyíregyháza neve mellett csupán egy szerepelt, így érthető módon szerették volna végre megkezdeni a felzárkózást. Emellett érdemes még megjegyezni azt is, hogy az NYKK kispadján Horváth Imrét Sitku Ernő váltotta, aki felnőtt csapat vezetőedzőjeként most debütált.

Bemutatkozott a PVSK új centere is, Marino Sarlija rögtön a kezdőben kapott helyet. Doyne kosara indította a találkozót, amire Kovács rögtön egy tripla formájában válaszolt. Innentől kezdve folyamatosan a vendégeknél volt az előny. Anthony Nelson jól játszott korábbi csapata ellen. A nyírségieknél Poscic volt a legeredményesebb, de ez kevés volt, mert a baranyaiaknál a cserejátékosok is jól szálltak be a játékba.

A folytatásban sem változott nagyot a játék képe. Sitku Ernő cserékkel próbálta felrázni csapatát, hamar lehetőséget adott a helyi nevelésű fiataloknak is, de a különbség nem akart csökkenni. Továbbra is elsősorban Poscic szállította a kosarakat, míg a pécsieknél jobban megoszlottak a pontok. Ennek köszönhetően biztosan 33-40-re vezettek a félidőben is.

A harmadik etap egyértelműen Veljko Budimirről szólt. A nyírségieknek továbbra sem mentek jól a támadások, a vendégek pedig ezt kihasználva, egyre inkább tették magabiztossá a vezetésüket. Budimir ebben a játékrészben csapata 19 pontjából 12-t jegyzett, amivel már 59-43-ra vezettek az utolsó játékrész előtt.

Továbbra sem esett túl sok kosár, ami a vendégeknek kedvezett. Amikor sikerült a hazaiaknak a gyűrűbe találni, a PVSK válaszolni tudott, így egyre inkább úgy tűnt, hogy kitarthat az előnyük a mérkőzés végéig. Próbálkozott az NYKK, de semmi sem akart nekik összejönni. Az egyébként biztos kezű Doyne még a büntetővonalról is rendre hibázott, így a végére már egyértelművé vált, hogy a pécsiek győztesen távoznak Nyíregyházáról.

Sitku Ernő debütálása tehát nem sikerült jól, ami viszont a nagyobbik baj a hazaiak számára, hogy ezzel a vereséggel egyre távolabbinak tűnik az utolsó előtti hely. A PVSK győzelmével lépéselőnybe került, és feljebb kapaszkodhat a tabellán.

Sitku Ernő: “Picit jobb bemutatkozásra számítottam… Hazai pályán mindenféleképpen jobb teljesítményre lenne szükségünk. Katasztrofális fizikai állapotban vagyunk, itt nincs téli szünet, nem számít a karácsony és a szilveszter, de ezt több játékosunk sem vette figyelembe.”

Csirke Ferenc: “Óriási fegyvertény a számunkra egy idegenbeli győzelem. Januártól új bajnokság kezdődött a számomra, és örülök, hogy meg tudtuk nyerni az első mérkőzésünket. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása.”