Kosárlabda Live

Megtörné a Sopron hazai veretlenségét a Kaposvári KK!

A legjobb öt közé kerülés szempontjából kulcsfontosságú találkozót játszanak Sopronban szombaton a Soproni KC a Kaposvári KK.

Fellélegezhetnek a kaposvári együttes szurkolói, Wayne Chism játszhat a csapat következő mérkőzésén. Alighanem komoly érvágást jelentett volna a somogyi kék-fehérek számára, ha éppen legjobbjuk nélkül kellett volna felvenni a harcot Sopronban, ahol szombaton 18 órától szerepelnek Fekete Ádám vezetőedző tanítványai. A legjobb öt közé kerülését harcoló két közvetlen rivális csapat csatája ezzel a pályán dőlhet el.

Ezzel együtt az amerikainak sokkal jobban uralkodnia kell magán, mert csapatát hozza nehéz helyzetbe a hasonló reakciókkal. Nyilván nehéz ezt megtenni, ha folyamatosan megtorlatlanul hergelik, piszkálják, ám felül kell emelkednie ezen. Amennyiben ismét főleg a játékkal foglalkozik, akkor nagy csatára van kilátás Sopronban. Ahogy említettük mindkét együttes a legjobb öt közé szeretne kerülni, hogy a Szolnoki Olaj KK visszatérésével a felsőházi középszakaszban folytathassa a bajnoki pontvadászatot.

A soproniak hazai pályán rendkívül erősek, a 2013/2014-es szezonban eddig veretlenek, mind a nyolc találkozójukat megnyerték. Igen komoly bravúrnak számítana, ha a kaposváriak megtörnék ezt a sorozatot. Sabáli Balázs csapata ráadásul Milos Boriszov személyében egy 28 éves montenegrói játékossal is erősödött. Szombathelyen már vele együtt nyertek 93–86-ra. A két mérkőző fél tavalyi összecsapása kaposvári sikert hozott. Akkor 79–69-es kaposvári sikert mutatott az meccs végén az eredményjelző. Nagyon komoly teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy Sopronban is a somogyiak örülhessenek.

Sabáli Balázs: “Úgy gondolom, hogy egy masszív csapat a Kaposvár, amelynek nagyon jó a kezdőötöse. Jelenleg talán a leghatékonyabb centerpáros az övék. Hendlein és Chism nem csak a pontokból, hanem a lepattanószerzésből is kiveszi a részét, és nagyon jól összejátszanak egymással is. Hinnant és Fodor személyében a mezőnyposztokon is rutinos játékosaik vannak. Képesek gyors kosárlabdára, ugyanakkor higgadt, kontrollált játékot is tudnak játszani. A zónavédekezésük már több csapatot lebénított, a legutóbbi meccsünkön kihagytuk mi is a helyzeteinket. A két csapat ugyanolyan mutatóval rendelkezik, és a szombati győztes lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Természetesen szeretnénk hazai pályán megtartani a veretlenségünket. Legutóbb Szombathelyen az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, kiválóan védekeztünk, és sok labdát szereztünk. Ha ezt meg tudnánk ismételni, akkor megkönnyíthetnénk a saját dolgunkat. Végre idegenben betaláltunk távolról. Hazai pályán ezzel annyira nem volt nagy probléma, de egy vegyes védekezés mindenképp meg tudja változtatni a mérkőzés ritmusát, és ha a dobásaink nem ülnek, akkor az a Kaposvár malmára hajthatja a vizet. Reméljük, hogy ez nem fog bekövetkezni.”

Fekete Ádám: “A soproniak nagyon erős kerettel rendelkeznek, nemrég bővültek még egy légióssal, ráadásul dolgunkat nehezíti, hogy hazai pályán még veretlenek. Azt hiszem, hogy ez mindent elmond arról, hogy milyen csapattal találkozunk. Nagyon fontos mérkőzés lesz az ötbe kerülésért folytatott harcban. Mindkét gárda számára létfontosságú lenne a győzelem. Jelen helyzetben a Sopronon talán nagyobb lesz a teher. Én nem érzem a játékosaimon a nyomást, és nekem is az a célom, hogy levegyem a terhet a vállukról, hogy ne úgy menjünk ki a pályára, hogy csak ezen múlik az ötbe kerülésünk. Természetesen ez egy nagyon fontos állomás, de még sok mérkőzés van hátra. Viszont ha nyerni tudnánk, akkor óriási lépést tennénk a felsőházi rájátszás felé. Kisebb sérüléseink akadnak, de mindenki vállalni fogja a játékot.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!