Kosárlabda Live

Nagyarányú verséget szenvedett a Falco Pakson!

84:61-re győzött az Atomerőmű SE 2014 első tétmérkőzésén hazai pályán a Falco- Trend Optika KC Szombathely ellen. A bajnokság 15. játéknapján a listavezető Atomerőmű SE a Falco- Trend Optika KC Szombathely csapatát fogadta.

A vendégek a meccs első periódusában sokáig jól tartották magukat, elsősorban Zagorac és Timberlake pontjainak köszönhetően. Az ASE a negyed végén magához ragadta a kezdeményezést, és 22:16-ra megnyerte a szakaszt.

A folytatásban hamar 10 pont fölé nőtt a differencia, de az Atom nem állt le és szorgosan gyűjtögette a pontokat. Emellett a védekezés is remekül összeállt, a sárga feketék már csak elvétve jutottak a paksi gyűrű közelébe. 26:12-re végződött ez a felvonás, a nagyszünetben tehát 48:28 állt a táblán.

A térfélcsere után tovább robogott az ASE, pár perc alatt majd’ 30 egység volt már a hazai fór. A trénerek ekkor eldőltnek tekintették a párharcot és bátran pályára küldték a fiatal tehetségeket. 30 perc után 67:45 volt.

A záró etapban 20 pont körül tartotta előnyét a Dzunic gárda, a Mandic legények becsülettel küzdöttek, de nem tudtak közelebb kerülni. A végeredmény 84:61 lett. A meccsről elmondható, hogy ilyen arányban is megérdemelten győzte le az Atomerőmű SE a Falco- Trend Optika KC Szombathely együttesét.

Braniszlav Dzunics: “Talán annak köszönhetően, hogy már régen játszottunk, az első félidőben ismét a régi jó formánkat hoztuk, de a második félidőben visszatértünk ahhoz a játékhoz, ami nem sok jót jósol a jövőre nézve.”

Andjelko Mandics: “Az első negyedórában még nagyjából tartottuk a lépést, de utána szétestünk, és a Paks van olyan jó csapat, hogy ezt megtorolja.”