Kosárlabda Live

Nehéz kezdés után magabiztos Körmendi győzelem!

A magyar férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság sereghajtója a Nyíregyházi KK látogatott a Körmend városi sportcsarnokba. Amely egyébként a hét hírei szerint a nyáron egy felújításon fog átesni, ami után 2000 fősre bővítik és a látogatók igényeit is megpróbálják a kor követelményei szerint kiszolgálni.

Bár kötelező győzelem kategóriájába esett a szombat esti derbi, a Nyíregyháza nem feltartott kézzel érkezett a Rába-partjára. A szoros meccshez pedig az is hozzájárult, hogy a Körmend dobóformán kívül teljesített. Közel 3 perc kellett ahhoz, hogy egyáltalán pont szülessen a találkozón. Rakocsevics büntetőből volt eredményes, ám ő is csak egyetlen pontot tudott összeszedni. A folytatás is keserves volt. A Nyíregyháza vérszagot kapott és sorra dobta a kosarakat, míg a hazaiak csak az eredmény után tartottak.

A második 10 percet El-Amin triplája nyitotta és a körmendiek ettől új lendületet kaptak. Sömenek is csatlakozott a társhoz, ám ketten kevesek voltak a nyíregyi ötössel szemben. A félidőre maradt a vendég előny, két pontos hátránnyal számolt a Körmend a folytatásra.

A második félidőben már úgy nézett ki, hogy marad a körmendi álmos játék, ám a 10 perc feléhez érkezve a hazaiak új erőre kaptak. De nem csak a játékosok, a közönség is dupla erővel vetette bele magát a drukkolásba. Rakocsevics hátán vitte a csapatot. Már ekkor 30 pontnál járt és védekezésben is dobásblokkolásokkal keserítette meg a nyírségi játékosok életét. Az utolsó ne4gyed előtt 7 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Az utolsó etap már csak formaság volt. A Nyíregyházának nem volt ereje fordítani, a Körmend pedig magabiztosan tartotta magát. A meccs igazi sztárja Rakocsevics volt, aki 34 pontjával és 11 begyűjtött lepattanójával dupla-duplát csinált. Nem véletlen, hogy a körmendi közönség a lefújás után az ő és Kusnyer nevét skandálta. A Körmend nehéz kezdés után megérdemelten nyerte a találkozót: 88-80-ra.

Hencsey Tamás: “Örülök a győzelemnek, de megint ugyanaz volt a probléma mint, ami a hétközi EC meccsen. Úgy kezdtük a meccset, hogy az hittük azt már meg van nyerve. Az első félidőben álmosan kezdtük, a lepattanókat sorra otthagytuk az ellenfélnek. A harmadik negyedben aztán az extra külső dobások bejöttek, gyakorlatilag ezzel nyertük meg a meccset. Rakocsevics extrát nyújtott, de csapat szinten fel kell javulnunk és koncentrálnunk kell 40 percen keresztül.”

Horváth Imre: “Örülök, hogy az utóbbi mérkőzések mély altatásából felébredtünk, ez a játék, ha még nem is volt tökéletes, de a jövőre nézve bizakodásra ad okot. Van még mit csiszolni. Sajnos a harmadik negyed végén, negyedik negyed elején Kusnyer távoli dobásai illetve a mi rövid zárlatunk, mint később kiderül megpecsételte a sorsunkat.”