Kosárlabda Live

Nehéz mérkőzésre számít az ASE!

A férfi NB I-es kosárlabda bajnokság következő fordulójában a Zalakerámia- ZTE KK együttese látogat a Gesztenyés úti sportcsarnokba.

A Völgyi Pétert menesztő csapatott jelenleg Heinrich Róbert vette át, akik 5 győzelemmel és 10 vereséggel érkeznek Paksra, az idegenbeli 1-6, az utolsó öt találkozójukon pedig 1-4 a mérleg. A kék fehérek ennek ellenére egyik skalpjukat éppen az Atomerőmű SE ellen szerezték, az októberi zalaegerszegi meccsen legyőzték a piros kékeket. bár tudjuk, a labda gömbölyű. A ZTE egyletében Boston, Safford és Lelki a legfőbb pontgyáros, Kovács Ádám, Kámán Tamás és Gáspár Dávid jelent állandóságot. A legutóbb a hazai pályán hosszabbításban elbukott Sopron elleni meccsen a korábban maródi Plumb is pályára lépett.

Az előzetes várakozások szerint az Atomvárosban egyértelműen Dzunic Branislav csapata fog dominálni. A szezon 13-2-es összesített, valamint a 8-0-s hazai mérlege mindenképp imponáló, és a kék fehéreknél lényegesen komolyabb játékerőt képviselő együttesek is mind elbuktak a paksi arénában. Megfelelő önbizalommal várhatja tehát az ASE soron következő riválisát, mely gárda keretében sérült, beteg játékos nincs.

Braniszlav Dzunics: “Lehet könnyebb, de lehet, hogy nehezebb dolgunk lesz a ZTE ellen. Mindkét esetre láthattunk már példát, így nem tudhatjuk előre, hogy a zalai játékosokra milyen hatással lesz az edzőváltás. Szerdán is pályára léptünk, nem volt sok időnk a gyakorlásra, de amennyi idő a rendelkezésünkre állt, azt igyekeztünk azzal kitölteni, hogy felkészüljünk a Zetéből. Fáradtságra nem igazán hivatkoznék, hiszen a Falco elleni mérkőzésünk gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, így sokat tudtunk rotálni. A szombati meccsen az a célunk, hogy megpróbáljuk visszahozni az agresszívabb, keményebb védekezésünket, amit az előző mérkőzéseken hiányoltam – igaz, a Falco ellen az első félidőben már azt kaptam a csapattól, amit várok. Jarrod Jones a szerdai meccs utolsó perceiben kisebb izomhúzódást szenvedett, így nem is tudott edzeni, de saját elmondása szerint sem komoly a sérülése, így bár kérdéses a játéka, várhatóan rá is számíthatok.”

Heinrich Róbert: “Egy jó összetételű, mind hazai pályán, mind idegenben csapatként működő, szépen dolgozó Pakshoz látogatunk. Sajnos kijelenthetjük, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de minden tőlünk telhetőt megteszünk még a jelenlegi nehezebb időszakban is. Az első mérkőzésen hatalmas sikert arattunk a Paks ellen, azon a találkozón mellénk állt a szerencse, nem úgy, mint legutóbb a Sopron ellen. Arról a találkozóról mindenki jó emlékeket őriz a csapatból, és ebből erőt meríthetünk a mostani összecsapásra is.”