Kosárlabda Live

Nem bírt a Kaposvárral a Falco KC!

A Kaposvár otthonában lépett pályára a Falco KC Szombathely az alapszakasz utolsó fordulójában. A sárga-feketék számára jóval kisebb téttel bírt a találkozó, mint a hazaiaknak, akik a felsőházba kerülésért szálltak harcba szombat este. A Falcóból hiányzott a sérüléséből nemrég visszatérő Zeljko Zagorac, illetve Simon Kristóf és Bazsó Brúnó is. Chad Timbarlake is sérüléssel bajlódott a héten, de ő tudta vállalni a játékot.

Jól kezdte az első negyedet a Falco, Váradi Benedek vezetésével folyamatosan tapadt ellenfelére. A játékrész utolsó perceiben azonban megrázta magát a Kaposvár, de a 8-0-s hazai rohamra is volt válasza Vlahovicséknak, így csak négy pont volt a csapatok között.

A második tíz percet nagyon megnyomta a Kaposvár, és főleg Puljko és Hendlein vezérletével tizenhat pontra nőtt a kaposvári előny a nagyszünetre.

A második félidőben megrázta magát a Falco, az utolsó negyedben hét pontot dolgozott le hátrányából, azonban ez is kevés volt a végig motiváltan, elszántan játszó somogyiak ellen. A Kaposvár 82-76-os győzelmével megérdemelten jutott a felsőházi rájátszásba!

Fekete Ádám: “Fontos meccs volt, így volt nyomás a csapaton, de örülök, hogy meg lett az elmúlt hét hónap munkájának a gyümölcse. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy az első öt közé kerülünk az alapszakasz végén. Magabiztosságot adott az eddigi itthoni remek mérlegünk és tudtuk, hogy a nyíregyházi mérkőzés csak kisiklás volt, ahol nem azt az egységes csapatteljesítményt nyújtottuk, amit valójában tudunk.”

Andjelko Mandics: “A Kaposvár összességében jobb volt. Az első félidőben jobban dobtak, a szünet után pedig a lepattanókat szedték eredményesebben. Ez határozta meg a mérkőzést, nálunk sok fiatal kapott lehetőséget, ez most ennyire volt elég.”

Forrás: www.bb1.hu