Kosárlabda Live

Nem kegyelmezett ellenfelének a Paks!

88:51-re győzött az Atomerőmű SE hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK ellen a legutóbbi bajnoki fordulóban. A piros kékek 14:2es mutatóval továbbra is a tabella élén állnak. A listavezető Atomerőmű SE a 16. játéknapon a mérkőzés előtt edzőt váltó Zalakerámia ZTE KK-t fogadta.

A Heinrich Róbert vezette vendégek megilletődötten kezdtek a hazai pályán veretlen ASE ellen, amit a Jones nélkül felálló Atom könyörtelenül kihasznált. 7:0 után érkezett az első látogató pont, de a folytatásban is az Atomosok akarata érvényesült. Szabó, Tóth, Vaughn és McGruder ellenállhatatlanul játszott, így 25:12 volt az első 10 perc végén.

A következő szakasz elején csak triplából találtak be a felek, majd egy paksi időkérés után a félidőhöz közeledve ismét nőtt a vendéglátók előnye. A nagyszünetben 43:25 volt az állás.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a Paks dominált a Zalaegerszeg asszisztált. A nagy kedvvel pattogtató Vaughn vezérletével folyamatosan nőtt a differencia a csapatok között, 30 perc után már 31 egységgel tartott előrébb a Dzunic gárda.

A záró etapban a lényegi kérdések eldőltek, a trénerek nyugodtan parkettre küldhették a fiatalokat. A hazaiak Eilingsfeld és társai látványos találataival szórakoztatták a publikumot, a ZTE végül elérte az 50 pontos határt. A végeredmény: Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 88:51.

Braniszlav Dzunics: “Csak gratulálni tudok a fiúknak, az első perctől az utolsóig olyan felfogásban játszottak, amit elvárok tőlük.”

Heinrich Róbert: “Katasztrofálisan dobtunk, a héten történt események jobban megviselték a csapatot, mint gondoltam.”