Kosárlabda Live

Paksra látogat a Szeged! Vajon megáll a Paks a lejtőn?

Több mint egy hónap után ismét hazai pályán lép pályára az Atomerőmű SE, mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az elmúlt időszak vesszőfutását maguk mögött hagyja. Az ellenfél ezúttal a Szeged lesz.

Remekül kezdte a bajnokságot az ASE, azonban a kezdeti lendület mintha megtörni látszana az utóbbi időben. Sérülésektől sújtott paksi csapat több kellemetlen vereséget is begyűjtött az elmúlt időszakban, elég csak a Pécs elleni bajnokira, vagy a Sopron ellenni kupaelődöntőre gondolni. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy gyakorlatilag hónapok óta nem tudott teljes kerettel készülni a gárda, bár szerencsére most már „csak” Medve Máté hiányzása okoz fejfáját Dzunics mester számára. A könnyed, lendületes, közönségszórakoztató játék elmaradt az utóbbi időben, ám a bajnokágban azért az igazán fontos meccseket hozni tudtuk, így jó pozícióból kezdhetjük majd a középszakaszt.

A Szeged együttese a hetedik helyről várja az összecsapást, eddigi mérkőzésein hét győzelem mellett tizenkét vereséget begyűjtve. Nemrég edzőváltáson esett át a csongrádi gárda, a szakmai munkáért lassan három hete Nikola Lazics felel. Az ő neve ismerősen csenghet a hazai kosárrajongók számára, korábban többek között a Falco és a ZTE edzője is volt a szerb származású szakember. A csapat két legjobb dobója a két amerikai légiós, a tavaly Pakson is megforduló Jonathan Levy, valamint Jerrell Williams, ők egyaránt 16 pontot átlagolnak mérkőzésenként. Rajuk kívül az irányító Branko Jeremirov, valamint a korábbi válogatott center Csorvási Milán, és az utóbbi időben egyre inkább játékba lendülő Horváth Ákos is 10 pont fölött átlagol a bajnokságban. Stabil alapokon nyugszik tehát az ellenfél játéka, és akkor még Csorvási Leventéről, vagy a korábbi paksi kedvenc Kiss Zsoltról még nem is ejtettünk szót. Pedig „Kolti” nem egy fontos triplát süllyesztett el a hazai közönség szeme láttára a piros-kékben eltöltött évek során…

Nem vár egyszerű mérkőzés a listavezetőre, veszélyes a Szeged, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idegenben verte a Körmendet és a Jászberényt is, nem szabad tehát félvállról venni a meccset Kovács Ákoséknak.

Braniszlav Dzunics: “Csak úgy, mint jó néhány csapatra, a Szegedre is igaz, hogy az esélyei már elszálltak a felsőházra. Azonban ettől még egy nagyon kellemetlen ellenfél vár ránk, aki idegenben is bizonyította már nem egyszer, hogy nagyon veszélyesen tud játszani. Egyfajta csalódásként éltük meg a kupaszereplésünket, hiszen szerettünk volna döntőt játszani. A játékosokkal is beszélgettünk erről, de így alakult, egyetlen mérkőzésen dőlt el a sorsunk, ez más, mint a bajnokság. Nagy tragédia nem történt, megyünk tovább, és most már csak a bajnokságra koncentrálunk. A Magyar Kupában másfajta terhelést kapott a csapatom, mint a bajnokságban, emiatt kicsivel másképp készültünk, mint a korábbi időszakban. A kupadöntőben nem nagyon éreztem frissnek a játékosaimat, ez lehet, az én hibám is volt. A pihentetést is meg kellett oldani; ami kicsit nehezítette a dolgunkat, hogy sok sérültünk volt, szombaton is lesz két biztos hiányzónk: Medve Máté és Tóth Ádám sem állhat a rendelkezésemre.”

Nikola Lazics: “Az első helyezett Pakshoz látogatunk. Nagyon jó csapatuk és edzőjük van, komolyabb játékerőt képviselnek, mint mi. Nincs rajtunk nyomás, jó meccset akarunk játszani. Az elmúlt két hetet végigedzettük – a Falco elleni győzelemnek köszönhetően sokkal jobb hangulatban –, igyekeztünk kijavítani a hibáinkat, illetve új dolgokat elsajátítani. Szerencsére hiányzónk sem volt, teljes kerettel dolgoztuk végig a szünetet. Ami talán hátrány lehet, hogy nem játszottunk meccset, míg ugye a Paksnak három találkozója is volt a kupában. Meglátjuk, ez hogyan hat a csapatomra. A Paks elleni összecsapás egy jó teszt lesz számunkra, hiszen mi már készülünk az alsóházra, ahol szeretnénk minél jobban szerepelni.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat.