Kosárlabda Live

Rövid időn belül harmadszor is nyert a Kecskemét az Alba Fehérvár ellen!

Ismerős környezetben játszhatott pénteken az Alba, hiszen rövid időn belül másodjára látogatott Kecskemétre.

A két héttel ezelőtti összecsapást tíz ponttal a KTE nyerte, és Djeraszimovics gyors hármasának köszönhetően most is jól kezdtek a hazaiak. Moore válasza ugyan nem váratott sokat magára, de a játékrész derekán érkező triplaesőt ő is csak nézte. Természetesen Djeraszimovics nyitotta a sort, Stefanovics követte, majd Wittmann csapatkapitányhoz méltón kettőt vállalt magára, máris 12 volt közte. A negyed hajrájába érve Mészáros Máté villantott két hárompontos akcióval, a közönség pedig nem győzött örülni a 29-15-ös szünetbeli vezetésnek.

A folytatást is biztos élvezte a publikum, hiszen a lila-fehérek ezt a negyedet is hármassal kezdték, és akárcsak az előbbiben, most is hullottak a triplák, Pongó Máté hárompontosával már több, mint húsz volt közte. A tetemes előny tudatában a hazaiak igyekezték végigjátszani támadásaikat, míg a vendégek a védjegyüknek számító egész pályás letámadással próbálkoztak, többször igen sikeresen, ám gyakran gondok akadtak a visszazárással, így nem csökkent a különbség.

Carlos Frade a nagyszünetben rendet rakhatott a fehérvári fejekben, mert nagyon motiváltan és nagy lendülettel tértek vissza a második félidőre. Sorra jöttek a válasz nélkül maradt pontok, és ezen Sztojan Ivkovics időkérése sem segített. Már “csak” tíz volt közte mikor Wittmann megtörte a pontcsendet és átmenetileg a vendégek ritmusát. Ebben a periódusban inkább a küzdés, mint a játék dominált, amiből egyértelműen az Alba jött ki jobban. Somogyi Gergely zsákolása és Tóth Norbert hármasa után hét pontra olvadt a hazaiak előnye.

A kecskeméti dobószázalék a záró negyedben sem javult, igaz, a négy faultja miatt a harmadik negyed közepe óta kispadozó Ramone Moore hiányában az Alba sem pörgött 100%-on. A KTE gondjait csak tetézte, hogy Bencze Zoltán kipontozódott, Karahodzics pedig hat perccel a vége előtt már négy hibánál járt. Hiába tért vissza az amerikai hátvéd, a pontok hazai oldalról érkeztek… persze hárompontos formájában. Stefanovics triplájánál még mindenki csak kiabált, Djeraszimovics hármasánál már mindenki talpon is volt a csarnokban. A játékvezetőket nem lehetett azzal vádolni, hogy nem akarnak izgalmas hajrát: Karahodzicsot olyan támadófaulttal pontozták ki, ami még csak szabálytalan sem volt, de ez sem zavarta meg a hírős városiakat, akik nem engedték ki kezükből a győzelmet, a vége 73-63.

Forrás: www.ktekosar.hu