Kosárlabda Live

Sérülésekkel tarkítva próbálja meg legyőzni a PVSK-t a Falco!

Kulcsfontosságú meccs vár mindkét csapatra, hiszen a vasiakhoz hasonlóan a PVSK is 5 győzelemmel és 10 vereséggel áll. A hazaiaknál több játékos szereplése is kérdéses, a vendégnél viszont mindenki játszhat, miután Halász is elkezdte az edzéseket hétfő óta.

A sárga-feketék úgy várják a Pécs elleni meccset, hogy Timberlake és Simon sérült, Zagorac, Perl és Bognár pedig beteg.

Andjelko Mandics: “Ez a meccs nagyon fontos számunkra, hiszen hazai pályán fogadjuk egyik közvetlen riválisunkat. Mindent meg kell tennünk azért, hogy nyerjünk. Ellenfelünk biztos nagy önbizalommal érkezik hozzánk, hiszen simán nyert Nyíregyházán, mi viszont egy nagyon gyenge játékkal a hátunk mögött fogadjuk őket. El kell felejtenünk a szerdai találkozót, persze a hibáinkból tanulni kell, hogy ne kövessük el azokat ismét. Nem volt sok időnk a felkészülésre, ők viszont többet tudtak pihenni. Sajnos továbbra is vannak problémáink, egyelőre még azt sem tudom, hogy milyen összetételben küldöm pályára a csapatot. Timberlake bokája továbbra sem az igazi, Bognár, Perl és Zagorac pedig vírusos fertőzéssel küszködik. Ha közülük valaki pályára is tud lépni, biztosan nem lesz 100 %-os állapotban. Nem akarok azonban kifogásokat keresni, a lényeg a lényeg: aki bír, az játszik, aki nem, az nem. Ha kevesen leszünk, maximum kevesebbet tudok cserélni. Láttam videóról a Pécs Nyíregyháza elleni meccsét. Elég jó csapat benyomását keltették, fiatalok, sokat futnak, és jól dobnak kintről. Remélem, hogy a szurkolóink sokat segítenek, és átlendítenek minket az esetleges holtpontokon.”

Csirke Ferenc: “Nem szabad abból kiindulni, hogy Pakson 23 ponttal kikapott a Falco, mert Perl és Simon egyáltalán nem játszott, Zagorac és Timberlake pedig csak az első félidőben szerepelt. Továbbra is azt mondom, hogy jó csapat a Falco, nehéz dolgunk lesz ellenük, ráadásul most ők játszanak hazai pályán. Elsősorban Timberlake és Zagorac a két kulcsemberük, de nem szabad megfeledkeznünk Perlről, Szabóról, valamint Robinson sem, aki nagyon gyors játékos, úgyhogy meg kell próbálnunk őt lelassítani. Szeretnénk egy jó meccset játszani Szombathelyen. Igyekszünk keményen, agresszíven védekezni, és sok cserével, fizikálisan felőrölni ellenfelünket. Jót tett az önbizalmunknak a nyíregyházi idegenbeli siker, reméljük ott folytatjuk, ahol a hétvégén abbahagytuk.”