Kosárlabda Live

Sitku Ernő büszke csapatára a Körmend ellen mutatott játéka miatt!

Sitku Ernő a vereség után is büszke a csapatára, és bízik benne, hogy a szurkolók is kitartanak mellettük. Ilyen az, amikor az ellenfél remek dobóformát fog ki, és majdhogynem ellenszer sincs vele szemben. A körmendieknek mindig volt válaszuk a Marso-NYKK felzárkózási kísérleteire, így az élvonalbeli nyíregyházi férficsapat 91–82-es vereséggel zárta az alapszakaszt.

“Azokban a mutatókban, amelyekben el szoktam várni a csapattól a jó teljesítményt, a statisztika alapján mi nyertük meg a mérkőzést. Több labdát szereztünk, a lepattanóban is álltuk a sarat, a gólpasszaink száma is megfelelő volt, egyedül dobószázalékban maradtunk alul. Sajnos, kimaradtak olyan dobások, amelyek az utóbbi időben bementek, és így nem álltuk a versenyt a Körmenddel. Ugyanakkor játékosaim tisztességgel küzdöttek és harcoltak, ezért ugyanolyan büszke vagyok rájuk, mint győztes mérkőzéseket követően.” – állapította meg Sitku Ernő, az NYKK vezetőedzője.

A nyíregyházi szakvezető elmondta a véleményét arról a kérdésről is, hogy miként éltek meg a negyedik negyed elejének közjátékát, amikor a játékvezetők beszüntették a dobolást és szurkolókat vezettettek ki. “Amennyit játékosként kaptam a pályán megtorlatlanul a különböző szurkolótáboroktól, azt nem könnyű összeszámolni. Ilyen van, ezt el kell tudni viselniük azoknak, akik a kosárlabdapályán mozognak. Nagyon örülnék neki, ha mindig magas hőfokon élne a közönségünk, köszönjük nekik a mostani buzdítást is, bízom benne, hogy a következő meccseken is segítenek majd bennünket.” – vélekedett Sitku Ernő

Forrás: www.kelet.hu