Kosárlabda Live

Sitku: Kellenek a szép zsákolások, fontos triplák!

Mi lendítheti át a csapatot a holtponton? Mondjuk két olyan támadás, amelyet egy-egy váratlan megoldás következtében zsákolással lehet befejezni, és eltüntetni velük az eddig meglévő hátrányt. Vagy az egész csapatra kiterjedő triplahullám, amivel nagyot hajrázva nyerte meg a szombati meccset a nyíregyházi legénység.

“Valóban fontosak voltak ezek a momentumok. Ha valamelyik játékos számára gyengébben kezdődik a mérkőzés, egy-egy ilyen találattal helyrebillenhet az önbizalma, ráadásul a közönséget is fel lehet vele tüzelni. Ezért volt nagyon lényeges, hogy a hátrányunk ellenére az érintettek, Will Walker, Bam Doyne, Derek Hall és Matija Poscic megkockáztatták azt a fajta támadásbefejezést, ami végül eredményre vezetett. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy megint nem kellően agresszíven kezdtük a meccset, és a második negyedbeli két zsákolásos megoldás is kellett ahhoz, hogy magunkhoz térjünk. Örülök neki, hogy ezt még időben megtettük, és már a nagyszünetre előnnyel vonulhattunk.” – vélekedett a mérkőzésről Sitku Ernő

Mégis, a második félidőbeli teljesítmény, elsősorban persze a negyedik negyedbeli triplazápor döntött a nyíregyháziak javára. A nyíregyháziak az alapszakasz utolsó fordulójában szombaton a Körmendet fogadják, és azt követően sem lesz megállás, hiszen március 5-én kezdetét veszi az alsóházi középszakasz, amelyben a csapatok szerda–hétvége ritmusban játszanak majd egészen április 16-ig. A java tehát még mindig hátravan!

Forrás: www.szon.hu