Kosárlabda Live

Sorozatban nyegedik mérkőzését nyerte a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

Az NBI A-csoportjának alapszakasza a végjátékhoz ért, az utolsó előtti forduló zárómeccsét pedig Zalaegerszegen a helyi Zalakerámia-ZTE KK, illetve a Pécsi VSK-PANNONPOWER játszotta. A hazaiak borzasztóan kezdték a találkozót, 6 pontot dobtak a kezdő 10 perc alatt, itt kialakított 12 pontos előnyéből pedig jól gazdálkodott a vendég alakulat. A harmadik negyedben indított egy nagy rohamot a ZTE, de a felvonás végén megint ellépett a Pécs, innentől pedig nem volt kérdés a győztes kiléte. 66-76 arányban nyertek a vendégek, ezzel sorozatban negyedik győzelmüket aratták.

Rémálomszerűen indult a találkozó a ZTE számára, hiszen 3-3 támadás után 0-7 volt már az eredmény a 2. percben a Pécs javára. Lekli József révén éledeztek a hazaiak, de borzasztóan kevés pont esett ezután az első negyedben. A vendégek két légiósuknak, Anthony Nelsonnak és Marino Sarlijának köszönhetően növelték előnyüket, így az 5. percre 8 pontosra dagadt a távolság a két fél között. Lekli szerzett ekkor megint egy duplát, de mivel erre három ugyanennyit érő kosárral válaszolt a Pécs, így hiába oltották be őket is pont ellen – a negyed utolsó 4 és fél percében összesen ezt a 6-ot szerezték -, így is 12 pontos fórral zárták az első 10 percet. A hazaiaktól Leklin kívül senki nem tudott betalálni a gyűrűbe, nagyon ritkán látni ilyet.

A második felvonást Kámán Tamás triplája nyitotta, de a légiósai által húzott pécsi gárda továbbra is magabiztosan tartotta előnyét, sőt, tovább is növelték azt, Nelson 9. és 10. pontjával a 15. perc elején már 16-tal mentek Csirke Ferencék. Kámán és Justin Safford szorgoskodtak ezután hazai részről, de mindenre volt válasza a vendégeknek, így hiába indult be a ZTE támadójátéka – ami jóval jobban mutatott azért, mint az első negyedben, igaz, a mérce nem volt túl magasan -, nem tudták csökkenteni a különbséget. Előbb Sarlija, majd az utolsó percekben Veljko Budimir vezetésével tartotta előnyét a Pécs, amely az első 20 percet követően 14 egységgel állt jobban vendéglátójánál.

A fordulást követően úgy tűnt, sikerült rendeznie Jimenez mesternek a zalaegerszegi sorokat: sokkal több lábon állt a támadójáték, Doug Plumb is beindult, és a Lekli mellett leginkább neki köszönhetően folyamatosan csökkentette is hátrányát a hazai együttes. Az ő triplája jelentette azt a 25. perc végén, hogy már csak 4 ponttal volt lemaradva ellenfelétől a ZTE. Nelson és Csabay Ádám gyorsan lehűtötte a kedélyeket, de a 2+1-ek sorozatából (Safford, Nelson, Lekli) is jobban jött ki a Zalaegerszeg, és Plumb újabb duplája után a 27. perc közepén még mindig látótávolságban voltak. Itt azonban jött Csabay újabb triplája, Halász Ákos közeli kettese, Budimir három jó büntetője, és a 8-0-s rohammal újra 13 egységgel ment a Pécs, ez is volt a különbség 10 perccel a vége előtt.

A záró felvonás első felében visszatértek a felek az első negyedben látott játékhoz, borzasztóan sok hibával játszott mindkét együttes, és nagyon gyengén is dobtak emellett. Az első három és fél percben mindössze 2, illetve 3 pont esett összesen, és még mielőtt a hazaiak elkezdhettek volna reménykedni egy feltámadásban 3 jó büntetőnek köszönhetően – ezzel 10 pontra faragták hátrányukat -, Bíró Olivér egy triplával válaszolt, 5 perccel a vége előtt is megvolt a negyedre áthozott 13 pontos különbség. Megint jött három hazai pont, de stílszerűen Sarlija, illetve a találkozó legjobbja, Nelson vitte be a kegyemdöfést, 2-3 perccel a vége előtt végleg eldőlt az ütközet a vendégek javára. A végeredmény 66-76 lett, amivel a Pécs sorozatban negyedik sikerét aratta, a Falco veresége miatt pedig már meccselőnnyel állnak a tabella hetedik helyén.

Raúl Jimenez: “Nem úgy játszottunk, amivel meccset lehet nyerni. Nem volt élvezhető a találkozó – sem a játékosok, sem a nézők számára. Nagyon lassan játszottunk az első negyedben, visszanézem majd, mi volt ennek az oka. Egy biztos: az intenzitás hiányzott, hidegen kezdtük a meccset. Így nem lehetünk az a csapat, aminek lennünk kell. Nyerhető meccs volt, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a győzelmet szurkolótáborunk előtt. Tiszteltük a Pécset, felkészültünk belőlük, ha azt az intenzitást mutatjuk, amit edzéseken, nyerhettünk volna. Ezen az estén sajnos nem voltunk méltók a ZTE-hez. Sok mindenen múlt a vereség, csak egy tényező például, hogy ha a 3. negyedben Justin Safford jobban koncentrál, nem hagyja ki a büntetőket, akár 5 pontra is visszajöhettünk volna. Persze nem rajta múlt, ez csak egy a sok apróság közül. Sajnálom, ami történt, elnézést kérek a mai teljesítményünkért, mert az nagyon gyenge volt. 13 meccs van hátra, már a holnap reggeli edzésen kezdődik a felkészülés. Folytatjuk a munkát, a cél adott, a fiúk szorgalmasan dolgoznak az edzéseken – a következő állomás Kecskemét, ahol szeretnénk sokkal jobb játékot mutatni a mainál.”

Csirke Ferenc: “Gratulálok játékosaimnak, ebben a bajnokságban idegenben nyerni hatalmas fegyvertény. Úgy érzem, hogy taktikusak voltunk, kihúztuk a ZTE méregfogát, nem nagyon volt gyors indítás, ez volt a sikerünk egyik kulcsa, ennek is köszönhetően nyertünk. Bár sokat hibáztunk mi is, koncentrációs problémáink előjöttek a 2. negyedben, mégis taktikusan játszottunk. Nem is emlékszem, mikor sikerült ennyi elképzelést megvalósítanunk a pályán, le a kalappal a fiúk előtt. Tudtam azt, hogy 5-5 ellen fel tudjuk venni a versenyt. Örülünk a győzelemnek és nagyon bízunk abban, hogy nem súlyos Kovács Peti sérülése, mert az ő esetleges hosszabb távra szóló kiesése hatalmas veszteség lenne számunkra.”

Forrás: www.bb1.hu