Kosárlabda Live

Székesfehérváron javítana a Sopron KC!

A bajnoki címvédő Alba Fehérvár az alapszakaszban negyedik helyen végző Soproni KC csapatát fogadja a felsőházi középszakasz harmadik játéknapján. Mindkét együttes vereséggel kezdte a felsőházi küzdelmeket. A székesfehérváriak a Kecskemét otthonában kaptak ki 73-63-ra, míg a Sopron az Olaj ellen szaladt bele egy 90-61-es pofonba. A két csapat közül az egyik szerdán javíthatja az első játéknap fiaskóját.

Carlos Frade: “Az alapszakaszban már kétszer megmérkőztünk a Sopronnal. A nyitófordulóban győztünk hazai pályán, de idegenben kikaptunk. Sokat tanultunk ezekből a meccsekből, és tudjuk, hogy a Sopron egy nagyszerű csapat. Remek hárompontos dobókkal rendelkeznek, ezért nem szabad túl sok tiszta dobást engedni nekik. Jermaine Thomas és Ruják András nagyon jól megértik egymást, és külön-külön is rendkívül veszélyes játékosok. Filip Barovics személyében a bajnokság egyik legjobb centere is náluk játszik. A soproni csapat remekül szedi le a lepattanókat és a védekezésük is nagyon szilárd. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de meg akarjuk nyerni a meccset.”

Sabáli Balázs: “Két hete nem játszottunk meccset, de ez a kihagyás most jól is jött, mert a szünetben voltak betegeink és sérültjeink is. Tóth Gergely is kihagyott több mint egy hetet, így nem lehet tudni, hogy szerdán mennyire lesz alkalmas a játékra. Becsülettel készültünk és próbáltuk kielemezni az Alba játékát. Ők most gyarapodtak egy légióssal, kérdés, hogy kit fognak így kivenni a szerkezetből. Lehet, hogy három kisemberrel lépnek pályára, és Barone marad ki, de ezt majd az edzőjük eldönti. Próbáltunk azokra a szituációkra felkészülni, amiben az Alba a legerősebb. Nagyon kiszámíthatatlanok, hiszen a mérkőzés folyamán is tudnak olyan periódusokat nyújtani, ami előre viszi őket. Mindenki előtt ismert a negyven perces, egész pályás letámadásuk. A legutóbbi találkozónkon ezzel nem volt problémánk, de majd meglátjuk, hogyan tudunk reagálni egymás esetleges húzásaira. Hazai pályán mindenképpen ők az esélyesek, de mi sem vagyunk esélytelenek. Most fogunk először játszani az új csarnokukban, és szeretnénk győzni.”

Forrás: www.bb1.hu