Kosárlabda Live

Szolnokon kezdi a felsőházi rájátszást a Sopron KC!

Szerdától már három fronton lesznek érdekeltek a Szolnoki Olaj kosarasai, hiszen bekapcsolódnak a magyar bajnokság küzdelmeibe, előbb a tízfordulós középszakaszba.

Báder Mártonék legelső vetélytársa az a soproni csapat lesz, mellyel nem régiben a kupadöntőt vívták Pécsett, és csak nagy küzdelem árán, 70-68-ra tudták legyőzni jól játszó ellenfelüket. Eredetileg a hűség városában játszottak volna a felek szerdán, a két klub azonban felcserélte a pályaválasztói jogot, így az utóbb emlegetett napon 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban dobják fel a kosárlabdát.

Ezzel természetesen nincs vége az Olaj heti programjának, hiszen pénteken este hét órakor a horvát Cedevita gárdáját fogadják a piros-feketék az Adria Liga 23. fordulójában. A horvát csapat játékerejéről annyit, hogy a második helyen tanyázik az ABA Ligában, és nagy esélye van a négy közé jutásra.

A jövő hét első napján pedig repülőre ülnek Simon Balázsék, méghozzá az észtországbeli Tartu felé veszik az irányt, ahol a EuroChallenge Kupa negyeddöntőjének első meccsén kedden este lépnek pályára. A második találkozó pedig jövő csütörtökön este hat órakor lesz a Tiszaligetben. Ha kell harmadik meccset játszani, azt március 18-án rendezik az észtországi egyetemi városban.

A szerdán induló felsőházi középszakaszt az alapszakaszt megnyerő Paks és az Olaj 3-3 bónuszponttal kezdi, a Fehérvár és a Kecskemét 2-2, a Sopron és a Kaposvár 1-1 pontot visz magával. Mind a hat csapat játszik egymással otthon és idegenben, ez összesen tíz mérkőzés. Az alsóházban az alapszakasz 6-12. helyezettjei vesznek részt úgy, hogy az alapszakaszban elért eredményeiket viszik magukkal. Itt is teljes kört játszanak a tizenkét forduló alapján az alsóház két legjobbja a 7. és a 8. helyen csatlakozik a hat felsőházi csapathoz a rájátszásban.

A Sopron hétvégén a Szedeák elleni 82-76-s győzelemmel hangolt a mérkőzésre, míg az Olaj az Adria Ligában szenvedett 86-77-s vereséget a Budućnost VOLI vendégeként.

Dragan Alekszics: “Egy nagyon jó csapat ellen kezdjük az idei szereplésünket a magyar bajnokságban. A Sopronnal már találkoztunk a Magyar Kupában, és tudjuk, hogy egy rendkívül erős gárdáról van szó, hiszen egy nagyon szoros összecsapáson sikerült legyőznünk őket. Az irányítójuk Jermaine Thomas és a centerük Filip Barovics rendkívül veszélyes játékosok, de nem feledkezhetünk meg Milos Boriszovról sem, aki szintén képes meccseket eldönteni. Ők hárman az ellenfél kulcsjátékosai, ezért meg kell állítanunk őket. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és természetesen hazai pályán a győzelem a célunk. Jól akarunk hangolni, az Adria Liga meccs előtt. Az új légiós, Radenko Pilcsevics papírjaival minden rendben van, így ő holnap pályára léphet. Vojvoda Dávid és Lóránt Péter kisebb sérüléssel küszködik, úgyhogy az ő játékuk még kérdéses, de remélem, hogy bevethetők lesznek.”

Sabáli Balázs: “Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani és szoros találkozóra bírni a Szolnokot. Maradjunk reálisak, mert az eredmény, ami a Magyar Kupában született, az számunkra hízelgő volt. Mindenki tisztában van vele, hogy a bajnokság legerősebb keretével rendelkező csapathoz utazunk szerdán, így egyértelműen ők az esélyesei a mérkőzésnek. Minden posztra van két játékosuk, akik bármikor képesek a mérkőzést eldönteni. Igaz most Willie Warren távozott, de igazoltak egy új játékost, és ez lehet, hogy a csapategységnek is jót tett. Nehéz olyan pontot találni a Szolnok csapatában, ami gyengének mondható. Tudnak magasabb és alacsonyabb szerkezettel is játszani. Mindenre jól reagálnak. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy feladnánk a találkozót. Remélem, hogy az ellenfél minősége feldobja a saját csapatomat is, és jobb hozzáállással, jobb teljesítménnyel rukkolunk elő, mint az alapszakasz utolsó két fordulójában. Szerencsére nincsen sérültünk, úgyhogy a teljes csapattal utazunk holnap, és bízom benne, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani a Szolnokkal.”

Forrás: www.bb1.hu