Kosárlabda Live

Szurkolóival találkozott a KTE-Duna Aszfalt!

Szurkolói ankétot tartott a KTE Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata. Az eseményen a Magyar Kupa-döntőn történtek mellett szó esett a középszakasz és a rájátszás jegy- és bérletárairól, illetve arról is, hogy a jövőben a Kecskeméti Televízió hat kamerával élőben közvetíti majd a csapat hazai meccseit.

Sztojan Ivkovics, a KTE Duna Aszfalt vezetőedzőjének beszédével kezdődött a szerda délutáni szurkolói ankét a Messzi István Sportcsarnok klubtermében. A horvát származású szakember először a múltról kezdett el beszélni. Megemlítette, hogy a B ligába való visszalépés az ő döntése volt a stabil csapat megteremtése érdekében. “Akkor mindenki azt mondta, hogy tönkretettük a csapatot, most ez az álláspont megváltozott” – hangsúlyozta Ivkovics.

A vezetőedző bejelentette, az eddig történt szerződéshosszabbításokat követően újabb két kosárlabdázóval készülnek a kontraktus megújítására. “Djeraszimovics és Karahodzics ügyében előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub, néhány héten belül a tulajdonosok tető alá hozhatják a szerződést” – mutatott rá.

Ivkovics ezek után kendőzetlenül kezdett el beszélni a Magyar Kupa-döntőn történtekről, hiszen mint mondta, bizonyára mindenkit ez érdekel. Hozzátette, a kulcsjátékosok pihentetése az ő szakmai döntése volt, nem szerette volna, hogy játékosai lesérüljenek. “Én bóknak veszem, hogy azt mondták, nem akartunk nyerni a Szolnok ellen az elődöntőben. Valóban még a feleségem is megkérdezte, hogy miért nem játszott Wittmann. Ő is egy szurkoló, tehát ez természetes. Egyébként meg jobban szeretem, ha szidnak.”

Az egyik szimpatizáns azt mondta, olyat is hallott, hogy a játékosokat visszahúzta a bronzérem. Ezt konkrétan cáfolták a megjelent kosárlabdázók, akik ennek ellenkezőjét állították, és azt mondták, büszkék a bronzéremre.

A tulajdonosok képviseletében megjelent Homoki Tamás elmondta, szakmai dolgokba nem szól bele a vezetés, ez teljes mértékben a vezetőedző kompetenciája. “Ez egy logikus, hosszabb távon gondolkodva védhető döntés volt. Arról nem is beszélve, hogy a bajnokságnak a respektje sokkal nagyobb, és nem feltétlen akartuk megmutatni az igazi erőnket az Olajnak” – fogalmazott.

A jó hangulatban telt szurkolói ankéton másfél óráig csak a Magyar Kupa háromnapos rendezvényén történtekről esett szó, a többség azonban végül megértette a szakmai indokokat, és végül más témák is szóba kerültek. Többen elégedetlenségüknek adtak hangot amiatt, hogy ha idegebe kísérik el a csapatot, rendszeresen magasabb belépti díjakat számolnak fel nekik, mint a hazai szurkolóknak.

Az összejövetel végén szó esett a középszakasz és a rájátszás jegyárairól is, amelyeket Sörös Jenő, a KTE-Duna Aszfalt ügyvezetője ismertetett. A középszakasz öt meccsére egységesen háromezer forint a bérlet, míg a középszakaszra és a rájátszásra ötezer. A hazai mérkőzésekre a jegyárak felnőttek esetében kétezer, míg diákok és nyugdíjasok vonatkozásában 1300 forintba kerülnek.

Sörös Jenő azt is bejelentette, a jövőben a Kecskeméti Televízió minden hazai találkozó hat kamerával élőben fog közvetíteni.

Az ankéton az egybegyűltek és a vezetőség megállapodott abban, hogy ezentúl minden hónapban rendeznek majd hasonló, kötetlen beszélgetéseket.

Forrás: www.kesport.hu