Kosárlabda Live

Továbbra is nyeretlen a Nyíregyháza!

Két a tabella alsó részében található csapat találkozott az Újszegedi sportcsarnokban! Bár a találkozón hamar kiderült csak a tabellán állnak ilyen közel egymáshoz, súlycsoportban nem.

Remekül kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Marso Nyíregyházi KK ellen a péntek esti alsóházi rangadón: míg a vendégek “beragadtak” a rajtnál légiósaik nem brillíroztak az első negyedben, Derek Hall pedig kimondottan gyengén kezdett addig a hazaiak remekeltek: Jerrell Williams gyorsan 10 pontot szorgoskodott össze, a Bonifert-legénység előnye pedig gyorsan 10 pont fölé nőtt. A negyed végén azonban feléledni látszottak a nyírségiek, Patrick Rembert megrázta magát, 23-13-ra kapaszkodtak fel a vendégek.

A második játékrészben tartotta a különbséget a Szedeák, s hogy ne növekedjen, ahhoz a némi határozatlanság a palánk alatt a lepattanóknál, illetve a gyatra büntetőzés is hozzájárult a szegedieknél. Ettől függetlenül a vendégek nem tudtak olyan játékkal előrukkolni, ami elegendő lett volna a felkapaszkodáshoz, így 43-31-es hazai előnyt regisztrálhatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője a szünetben.

A harmadik negyedben váltott védekezésben a Nyíregyháza, agresszíven támadták le zónát védekezve a hazaiakat, ám a hibákat ezúttal jól használták ki Csorvási Milánék, különösen Branko Jereminov irányítójátéka bizonyult erősnek. Az ellenfél centerét, a horvát óriás Matija Poscicot is tartalékolni volt kénytelen személyi hibái miatt, így érvényesülhetett a hazaiak ötösének magassági fölénye, s mindezekhez hozzájárult egy-két jó külső dobás is. A vendégek támadásban ugyan több szép megoldással pontokat tudtak szerezni, ám hasonló stílusú védekezésre váltott a hazai gárda, ami meggátolta a vendégeket a felzárkózásban. 60-47-re vezettek a hazaiak három negyed után.

Az utolsó játékrészben folytatták a hazaiak ahol abbahagyták, nem engedték a vendégeket érvényesülni, egy alkalommal még 20 pont fölé is kúszott a különbség. A hajrában nem forgott veszélyben a szegedi diadal, a fiataloknak is lehetőséget biztosított Bonifert Domonkos, a mérkőzés végszavát pedig Jereminov káprázatos félpályás triplája adta meg, kialakítva a 89-71-es végeredményt.

Bonifert Domonkos: “Megdolgoztunk ezért a győzelemért, reméljük, hogy hasonló, kontrollált játékot tudunk mutatni az elkövetkezendő meccseinken is.”

Horváth Imre: “A betegségeink sem adnak magyarázatot arra, amit a mai meccsen hozzáállásban és teljesítményben nyújtottak a játékosaim.”