Kosárlabda Live

Új edzőjének régi klubja ellen nyert a Szeged!

A mérkőzés elején állva hagyta a Falcót a Szedeák, amely aztán a csaknem végig magabiztosan tartotta előnyét, s végül megszerezte hetedik győzelmét.

Mintegy 45 percnyi kosárlabdapalánk-szerelés miatt bő félóra csúszással kezdődött a találkozó, amelyen a Naturtex-SZTE-Szedeák valósággal állva hagyta a szombathelyieket az első negyedben, remekül védekezve, és kihasználva az ellenfél hibáit. Az ekkor kialakuló 16-20 pontos előnyét a hazai csapat magabiztosan őrizte az első félidőben, a remekül lepattanózó, a palánk alatti teret uraló Csorvási Milán vezérletével, s mellé a társak is jó teljesítménnyel, ponterős játékkal rukkoltak elő. A harmadik negyedben is maradt a szegedi fölény, noha ekkorra már felfedezhetők voltak olyan jelek, amelyek előrevetítették, hogy a Falco elkerüli a nagy zakót. Az utolsó negyedben Perl Zoltán vezérletével sorra csaptak le a hazaiak hibáira a vasiak, felkapaszkodtak tíz pontos különbségre is, az utolsó percre pedig mindössze hatpontos szegedi előnnyel érkeztek a felek, ám ennél közelebb nem került a vendégcsapat a Szedeákhoz, amelynek új edzője, Nikola Lazic így remek győzelemmel mutatkozott be a Tisza-parton.

Nikola Lazic: “Jó védekezésünknek köszönhetően az első húsz percben tekitélyes előnyt szereztünk. S noha a folytatásban feljött a Falco, végig kézben tartottuk a meccset.”

Andjelko Mandic: “Szégyen, ahogy az első harminc percben kosárlabdáztunk. Az utolsó tíz perc teljesítményével elégedett lehetek, de ilyen játékkal sehová sem jutunk.”