Kosárlabda Live

Új edzővel sem tudott nyerni a Jászberény!

Nem számíthatott könnyű mérkőzésre az Alba Jászberényben, nem is volt egyszerű dolga a csapatnak, de a fehérváriak Kyle Barone nélkül is nyertek 69-62-re.

A 10 napos próbajátékra érkező Kyle Barone nélkül lépett pályára Jászberényben az Alba, mely összességében elégedetten zárhatta az első negyedet. Dramicsanyin triplájával ugyan a hazaiak szereztek vezetést, a hajrában átvette a vezetést az Alba. A negyed közepén egy 10-0-ás rohamot vezetett Carlos Frade együttese, ez elég is volt ahhoz, hogy 17-12-es előnyt szerezzenek a fehérváriak.

A második negyedben szellősebb lett a védekezése a vendégeknek, ezt pedig jól használta ki a Dramicsanyin-Vlahovics duó pontjaira támaszkodó Jászberény. A negyed közepén még 26-17-re vezetett az Alba, ám a negyed hajrájában sokat rontottak a Székesfehérváriak, a félidő utolsó 6 pontját a hazaiak szerezték, így egy pontnyi fehérvári előny maradt a pihenőre.

A 30-29-es Alba-vezetéssel startoló harmadik negyed elejét nagyon megnyomta az Alba Fehérvár, 12-2-es rajttal hagyta faképnél vendéglátóját. A hazaiak azonban még időben ébredtek, visszajöttek 10 ponton belülre, így nyílt maradt a meccs.

53-47-ről indult az utolsó felvonás, melynek első három percében képtelen volt betalálni az Alba, át is vette a vezetést a Jászberény. Hobbs triplája fújt ébresztőt, mert a lendület rögtön egy 10-2-es rohamot ért, mellyel három perccel a vége előtt 63-58-ra ellépett az Alba. A berényi csapat két duplával próbált kapaszkodni, ezekre Tóth Norbert felelt. Hobbs utolsó percben eladott labdájával volt esélye az egyenlítésre a hazai gárdának, de az amerikai irányító egy fault kiharcolásával, no meg a büntetők értékesítésével javított, az Alba pedig ezzel el is döntötte a meccset. A fehérvári gárda az utolsó percben még növelni is tudta előnyét, végül 69-62-re nyert egy nagyon szoros meccsen, fontos győzelemmel javítva a Falco elleni kisiklást.

Halmai Gábor: “Kétszer adtunk nagy előnyt az Albának, és ezt nem bírtuk el. A védekezésünk rendben volt, a gyenge távoli dobásaink miatt nem nyertünk, és azért, mert amikor lehetőségünk lett volna fordítani, mindig hibáztunk. Eladtunk egy labdát, vagy éppen kihagytunk egy tiszta dobóhelyzetet. Jobb volt ezúttal az ellenfél, de nagyon kicsi hiányzott ahhoz, hogy győzzünk.”

Carlos Frade: “Végig koncentráltunk, nem úgy, mint a legutóbbi mérkőzésünkön, ezért tudtunk nyerni. A Jászberény jó csapat, nagyszerű játékosokkal, ezért minden pillanatban figyelnünk kellett. Védekezésben és támadásban is számíthattam mindenkire, ez a jövő szempontjából nagyszerű. Kezdünk csapattá válni, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.”