Kosárlabda Live

Új edzővel várja a bajnokot a Jászberény!

A 18. forduló záró meccsén, szombaton este fél héttől az edzőváltáson áteső Jászberény a bajnok Alba Fehérvár együttesét fogadja hazai pályán. Mindkét csapat kikapott az előző körben: Soósék Zalaegerszegen, míg Carlos Frade csapata hazai pályán a Falcóval szemben maradt alul. A címvédőnél debütálhat a próbajátékon lévő amerikai center, Kyle Barone.

Halmai Gábor: “Kevés időnk volt a bejelentés után, de nekünk most egy dolgunk van, hogy csak a mérkőzésre koncentráljunk, és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Természetesen szeretnénk nyerni, de biztos, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Az Alba egy nagyon kiismerhetetlen csapat, gyors, agresszív védekezésre és hasonlóan gyors befejezésekre törekednek a támadásaiknál is. Bárki bármikor veszélyes lehet tőlük, az őszi meccsünkön sem elsősorban a nagy nevű játékosaik vertek meg minket. Most már minden csapat megkóstolta az egész pályás letámadásukat, amely ellen elég nehéz játszani, de megpróbáltunk ebből is felkészülni.”

Carlos Frade: “A jászberényiek edzőváltása kissé megnehezíti a dolgunkat, hiszen a játékosok ilyenkor mindig igyekeznek a maximumot nyújtani, és bizonyítani akarják, hogy nincs gond a képességeikkel. Biztos vagyok benne, hogy nagyon motiváltak lesznek. Egyelőre még nem tudom, hogy mire számítsunk ellenük, bár azért azt gondolom, hogy egy nap alatt biztosan nem volt idejük sok mindenen változtatni. A másodedzőjük egész eddig Földi Sándorral dolgozott együtt, úgyhogy mindent tud a keretről, és szerintem ugyanazt a kosárlabdát fogják játszani, amit eddig. Erős keretük van, egy nagyon jól támadó csapatról van szó, tele jól dobó játékosokkal. Az őszi meccsünkön ők – velünk ellentétben – az első félidőben nagyon jól mentek, úgyhogy már az elején figyelnünk kell arra, hogy ez ne ismétlődjön meg. Vannak ugyan kisebb-nagyobb gondjaink, de szerintem mindenkire számíthatok. Minden valószínűség szerint az új igazolásunk, Barone is debütálhat, remélem, hogy tud majd segíteni a csapatunkon.”