Kosárlabda Live

Vas megyei rangadó! A Körmendi oroszlánbarlangban lép pályára a Falco!

Szombaton este az Egis Körmend vendége lesz a Falco-Trend Optika KC Szombathely. A ma esti eredmények után eldőlt, hogy idén egyik csapat sem juthat be a felsőházba. A hazaiak a hatodik, a sárga-feketék a nyolcadik helyről várják a derbit.

Nincs könnyű helyzetben Andjelko Mandics edző, mert Zagorac és Bognár betegség, Harazin pedig súlyos családi tragédia miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni a hétvégén.

Hencsey Tamás edző a már hosszú ideje maródi Törökre biztosan nem számíthat, és bár Rakocsevics, El-Amin, Wisseh és Kutasi is sérüléssel bajlódott a héten, várhatóan ők pályára fognak lépni.

Hencsey Tamás: “Ez mindig egy jó hangulatú mérkőzés, a megyei kosárlabda barátoknak a Körmend-Falco és a Falco-Körmend rangadók az igazi csemegék. Természetesen, amíg még matematikai esélyünk van a felsőházra, addig nem mondtunk le róla. Eddig is csak rajtunk múlt, hiszen a saját kezünkben volt a lehetőség, most pedig magunknak nehezítettük meg a dolgot. Azt kell, hogy mondjam, az utóbbi mérkőzéseken nagyon rossz felfogásban játszottunk, túl sokat egyénieskedtünk, pedig ez egy csapatjáték, és csak együtt lehet a sikereket elérni. A héten az volt a legfontosabb, hogy ezen változtassunk. Elsősorban a fejekben kell, kellett rendet tenni ahhoz, hogy újra visszatérjünk arra az útra, amin jártunk. Létszámgondok nehezítették a dolgunkat, mert a sok sérülés miatt nem nagyon tudtunk tízen edzeni a héten. Nem könnyítette a felkészülésünket az sem, hogy a Falco nemrég két új légióst igazolt, akik közül egyikük nem is nagyon játszott a Nyíregyháza ellen. Elsősorban azonban a saját dolgainkkal törődtünk, mert volt elég problémánk.”

Andjelko Mandics: “Nagyon nehéz meccsre számítok. Azt hiszem, hogy nem nekem kell bemutatnom, hogy milyen egy Körmend-Falco megyei rangadó. Biztosan telt ház, jó hangulat fogadja majd a csapatokat. Bár a Körmend legutóbbi két meccsén simán kikapott, még így is ők számítanak a találkozó esélyeseinek. Elsősorban a Wisseh – El-Amin – Rakocsevics trió határozza meg a játékukat, tehát az ő levédésük kulcskérdés lesz. Ezen kívül azonban nem szabad megfeledkezni Ferenczről és Kusnyerről sem, akik szintén jó dobók. Bognárra és Zagoracra még mindig nem számíthatok, illetve sajnos Harazin sem állhat rendelkezésünkre, Mitchell viszont kezd egyre jobban beépülni, várhatóan holnap már több lehetőséget fog kapni. Szeretnénk egy jó meccset játszani, jobbat, mint legutóbb a Nyíregyháza ellen. A hazaiaknál több a rutinos játékos, de én bízom a fiataljainkban, remélem, hogy nem remeg meg a kezük egy ilyen nagy téttel bíró rangadón.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!