Kosárlabda Live

Végig vezetve magabiztosan nyert a Falco KC a ZTE ellen!

A kipihent és a lendületben lévő. Ezekkel a jelzőkkel illeték a meccs előtt a Falco, illetve a ZTE csapatát.

Gyorsan kiderült, hogy a pihentség most többet ért. A Falco az első perctől kezdve uralta a játékot. Mitchell szenzációsan játszott, míg a másik oldalon Plumb és Safford fegyelmezetlensége borzolta a kedélyeket.

Az első negyedet kilenc, a félidőt pedig tizenhárom pontos előnnyel zárta a Falco, a második játékrészben pedig gyorsan húsz fölötti lett a különbség.

A ZTE becsületére váljék, hogy mindent elkövettek a felzárkózásért. A negyedik negyed elejét nagyon megnyomták, tízen belülre is kerültek, de Mandics edző időkérése, és a feljavuló Timberlake kosarai simává tették a végét.

A ZTE nagyon elkészült az erejével a végére. A szombathelyiek győzelme teljesen megérdemelt.

Andjelko Mandics: “Gratulálok a srácoknak, közel három hónapja vagyok a Falco edzője, de ilyen jól még nem játszottunk, mint ma az első 30 percben. Azt csináltuk a pályán, amit megbeszéltünk, persze voltak hibáink, de a sportban ez benne van. Húsz perc után csak öt eladott labdánk volt és a lepattanókra is jól figyeltünk. Az utolsó negyed egy kicsit komolytalan volt, a nagy előnyünk tudatában a játékosok már elhitték, hogy vége van a meccsnek, elveszítettük a ritmusunkat, a ZTE viszont megmutatta, hogy az utolsó pillanatig kell harcolni. Örülök, hogy a végére sikerült ismét magunkhoz térni, és behúztuk ezt a fontos meccset.”

Raúl Jimenez: “Nagyon rosszul védekeztünk, 106 pontot kaptunk, ez rengeteg. Elsősorban a gyors indításaikból szórtak meg minket, de sokszor buta hibákat követtünk el. Eddig az volt a jellemző a csapatomra, hogy ez első perctől kezdve az utolsóig harcolt, ma sajnos csak az utolsó 10-15 percben játszottunk úgy, ahogy az elvárható lett volna. Ha olyan mentalitással kezdjük a meccset, akkor nyilván más lett volna az eredmény. Természetesen gratulálok a Falcónak, teljesen megérdemelt a győzelmük, holnaptól már a következő meccsre koncentrálunk.”

Forrás: www.bb1.hu