Kosárlabda Live

Végig vezetve nyert a Kecskemét Jászberényben!

Szombaton a Jászberény együttese fogadta a Sztojan Ivkovics csapatát bajnoki meccsen. Wittmann nélkül is simán nyert a Kecskemét.

Már az első negyedben látszott, hogy a talpsérülése miatt hiányzó Wittmann Krisztiánt ezúttal Nikola Jovanovics tudja majd pótolni. Az első felvonásban a csapata pontjait ő szerezte, mellette Karahodzics és Djeraszimovics brillírozott. A folytatásban felkapaszkodott a hazai alakulat, habár az etap elején alig esett pont. Eztán Dramicsanin vette kezébe a dolgokat, s kezdte el lefaragni a két együttes közti hátrányt, ami a félidőre 2 egységre olvadt, 34-36.

A szünetről a lila-fehérek érkeztek frissebben, s a fiatal KTE játékosok is bemutatták tudásukat a jászberényi publikumnak. A Pongó testvérek, valamint Mészáros is feliratkozott a légiósok mellé a pontszerzésben. Egyre jobban elhúzott Sztojan Ivkovics alakulat, az utolsó felvonásra magabiztos, 11 pontos előnnyel mehettek. A végjáték nem okozott izgalmakat, végig tíz pont felett tudta tartani ellenfelét a KTE Duna Aszfalt, a végén 64-76-ra nyerték a bajnoki összecsapást.

Földi Sándor: “Egy kiegyensúlyozott első félidő után a második kétszer tíz percre szétesett a játékunk. Az egyéni védekezésünk nem működött, sok könnyű kosarat engedélyeztünk a kecskemétieknek, akik éltek is a lehetőséggel. A harmadik negyed végén kaptunk három triplát, s ez már soknak bizonyult. Hiába kértem időt, nem tudtunk visszajönni a meccsbe.”

Sztojan Ivkovics: “Gratulálok a csapatomnak, a fiúk a maximumot hozták ki Jászberényben magukból, s ez nagyon fontos győzelmet jelent számunkra. Külön köszönet a két szurkolótábornak a sportszerű buzdításért, a jó hangulatért. Ez példaértékű volt ma Jászberényben.”