Kosárlabda Live

Vereséggel kezdte az évet a Kaposvári KK!

Vereséggel kezdte Jászberényben az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság idei szakaszát a Kaposvári KK. A hazaiak ezzel győzelemmel 5 vereség óta tartó sorozatot szakítottak meg!

Szavics honosítása nyomán immár valamennyi légiós játékosára számíthatott Földi Sándor vezetőedző, míg a kaposváriaknál a két sérült, Dávid Gergely és Kiss Kornél sem állhatott Fekete Ádám rendelkezésére. A két alakulat tavaly őszi alapszakasz-meccsén 81–72-es kaposvári siker született a somogyi megyeszékhelyen.

Dukics és Dramicsanyin dupláival a hazaiak rajtoltak jobban, de Chism is hamar feliratkozott a pontszerzők közé egy sikeres zsákolással. Hinnant és Hendlein lendített a vendégeken, ám a volt kaposvári Raivio is jelezte, hogy a tavalyinál sokkal jobb teljesítményt szeretne nyújtani. Chism öt egységnyit tett hozzá a somogyi pontokhoz, ezzel ismét ellenfele nyakán volt a Kaposvári KK. Ami nem ment Puljkonak és Fodornak, az megtette a túloldalon Raivio, valamint Dramicsanin, így a jászberényiek vonulhattak 29–16-os előnnyel pihenőre az első egyed után.

A folytatás sem ígért sok jót a vendégeknek. A tartalékos kaposváriakkal szemben folyamatosan növelte előnyét a rendkívül elszántan kosárlabdázó Jászberény. Raiviót nem tudták tartani a vendégek, egymás után érte el pontjait az amerikai hátvéd, ráadásul a lepattanók terén is aktív volt. Fodor Márton két triplájával sikerült ismét tíz pont körüli különbséget kiharcolni, a játékrész pedig Hinnant büntetőivel zárult.

Javított védekezésén és remekül rajtolt a harmadik negyedben a Kaposvári KK, amely a 25. percre 48–44-ig zárkózott fel. Az egyenlítés nem sokkal később Hendleinnek sikerült, ráadásul a fiatal Benke Szilárd büntetőivel 50–51-nél először vezetett a meccsen a somogyi egylet. A korábbiak tükrében nagy tett volt, hogy a 21–10-re nyert szakasszal nyílttá tették a vendégek a záró negyedet.

Raivio és Markovics gondoskodott arról, hogy ismét a berényiek járjanak előrébb, de a 33. percben Puljko is megszerezte első pontjait. Dramicsanin tripláját követően 67–61-nél kért időt Fekete Ádám, de a folytatásban már nem sikerült utolérni a jászberényieket. Ebben döntő momentum volt, hogy Chism ellen két technikait is ítéltek a játékvezetők, a végén Dukiccsal közösen. Ezzel együtt már biztosan szerezte meg a győzelmet a Jászberény, amely az egymás elleni összevetésben is jobban fog majd állni az alapszakasz végén.

Földi Sándor: “Örülök, hogy oly hosszú sikertelenség után végre nyertünk. Az első félidőben jól játszottunk, majd elkapkodtuk a lehetőségeinket és felhoztuk az ellenfelet. A végjátékban az döntött, hogy nekem több cserelehetőségem volt, mint edzőkollégámnak. Időnként már jól játszották a fiúk, amit kértem tőlük. Köszönöm a szurkolók biztatását.”

Fekete Ádám: “Az első és a negyedik negyedben jobban játszott a Jászberény. Ha ekkor jobban koncentrálunk, akkor szorosabb lehetett volna a vége. Nem történt tragédia, megyünk tovább.”