Kosárlabda Live

Visszavágna a Magyar kupa vereségért az ASE!

Igazi tétje már csak a soproniak számára van a találkozónak, hiszen az ASE a múlt héten legyőzte a Szegedet, ami egyben azt is jelentette, hogy biztosan az első helyen zárják az alapszakasz küzdelmeit. A Sopronnak ezzel szemben még szüksége van egy győzelemre ahhoz, hogy véglegesen bebiztosítsa a helyét a felsőházban, ráadásul otthoni veretlenségét sem szeretné elveszíteni. A paksiaknak viszont van törlesztenivalójuk, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében Sabáli Balázs együttese búcsúztatta az atomvárosiakat.

Döntetlenre állnak a felek eddig a 2013/2014-es szezonban, az eddigi két találkozásból ugyanis egy paksi, egy pedig soproni sikerrel zárult. A 10. fordulóban a Gesztenyés úton futottak össze a felek, és bizony a Sopron elég komolya vesét kapott. 84-57 arányban győzték le akkor Branislav Dzunics tanítványai a mostani ellenfelet, szinte földbe döngölve őket. Azonban a Pécsett rendezett magyar kupa elődöntőjében már a túloldalon lehetett ok az örömre, ugyanis ha szoros csatában is, de ők kerültek ki győztesen abból a párharcból, és jutottak be a fináléba. Az ellenfélnek egyértelműen jót tett, hogy a magyar állampolgárrá avanzsáló Thomas “üresen hagyott” légiós helyére le tudták igazolni a hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Milos Borisovot. A montenegrói légiós – honfitársával, Filip Baroviccsal együtt – húzóembere együttesének, eddigi öt mérkőzésén közel 18 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Az ő érkezése volt az, ami igazán veszélyessé, és talán a végelszámolásnál amolyan sötét lóvá is tette az SKC-t, amely évek óta ott toporog a siker kapujában, azonban hiába rendelkezett folyamatosan jó kerettel, valami mindig hiányzott. Az idén aztán végre minden adott, hiszen vannak jó légiósok (Borisov, Barovics), rutinos magyarok (Trepák, Dénes), fiatal hazai húzóemberek (Ruják, Tóth Gergely), akiket a jó nevű Sabáli-Patonay edzőpáros dirigál. Hogy ez mire lesz elég, az még kérdéses, de az biztos, hogy bármelyik csapatra veszélyesek, főleg otthon.

Ami az atomvárosiakat illeti, a sérült Tóth Ádám játékra jelentkezik, azonban akad “helyettese” a maródiak listáján, Eilingsfeld János ugyanis nem utazhat a csapattal, térdsérülése miatt. Az ő állapotáról többet majd a vizsgálatok után lehet majd tudni, remélhetőleg nem kell huzamosabb időt kihagynia. Medve Máté továbbra is sérült, ám ha minden igaz, a közeljövőben már ő is elkezdheti a teljes intenzitású edzéseket. A héten igazolt Justin Robinsont vélhetően még nem nevezi Dzunics mester, így a megszokott légiós trióval vágnak majd neki a mérkőzésnek. Ennek ellenére az új fiú hatása már meglátszódhat a játékosok teljesítményén, érkezése ugyanis mintha egy kicsit megtörte volna az edzések monotonitását, és megkavarta egy kicsit az állóvizet.

Sabáli Balázs: “Mint minden mérkőzés, a pénteki is fontos lesz számunkra. Már csak azért is, mert egy győzelemmel végérvényesen bebiztosíthatjuk a helyünket a felsőházban. Próbáltunk felkészülni megfelelően a találkozóra, de nem volt könnyű hetünk, mert a junior csapat két mérkőzést is játszott a héten, és emiatt nem tudtunk a megszokott módon edzeni. Ezen kívül Boriszov sérülése is hátráltatta a munkát. Kérdéses, hogy ő tud-e majd játszani, mert a héten nem edzett. Még a Paks elleni kupamérkőzésen szedett össze ágyékhúzódást, és már Jászberényben is ezzel együtt lépett pályára. Meglátjuk, hogy vele, vagy nélküle, de a TV kamerái előtt szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket.”

Braniszlav Dzunics: “Több szempontból is nehéz mérkőzés elé nézünk. A Sopron nagyon erős csapat, hazai pályán veretlenek a szezonban. Azt hiszem, hogy nem kell jobban részleteznem. A másik oldala pedig az a dolognak, hogy sajnos az utóbbi időben nem játszottunk jó formában. Rengeteg sérültünk van, régen nem tudtunk már komplett csapattal készülni. Azt hiszem, hogy ez az elsődleges oka a formahanyatlásunknak. Az első hely már megvan az alapszakaszban, de ettől függetlenül szeretnénk újra rátalálni a korábbi ritmusunkra. A feladat nem egyszerű, mert Medve, Tóth és Eilingsfeld játékára sem számíthatok.”