Kosárlabda Live

Visszavágna őszi vereségért a ZTE!

Zsinórban harmadszor nyerhet az NYKK, amelynek szombati ellenfele a Zalaegerszeg.

Ha a Szeged elleni győzelem után azt mondta Sitku Ernő, a Marso-NYKK edzője, hogy a hangulatnak jót tett az eredmény akkor a Sopronnal szembeni, tényleg bravúrnak számító siker után duplán ez lehetett a helyzet. A triplázódásról pedig szombaton  gondoskodhat a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat, amikor az idegenben egyedüliként legyőzött Zalaegerszeg lesz a vendége.

A két csapat között egyébként összesen három győzelemnyi különbség van, hiszen a ZTE eddig hatszor, míg az NYKK háromszor tudott nyerni. Igaz, ők eggyel kevesebb mérkőzést is játszottak. További érdekesség még, hogy a nyírségiek eddigi egyetlen idegenbeli győzelmüket éppen a zalaiak otthonában gyűjtötték be.

Sitku Ernő: “Sikerült egymást követően két mérkőzést megnyernünk, ami mindenképpen pozitívan hat a csapatra, viszont arra is nagyon vigyáznunk kell, hogy nehogy elbízza magát a társaság, és azt higgyék, elég csak a cipőket kivinni a pályára. Nyerni szeretnénk a ZTE ellen is, de ez nem tűnik könnyű feladatnak. A zalaiak is edzőváltáson estek át, ami úgy tűnik, hogy pozitívan hatott rájuk. Nagyon keményen hajtanak, és ez egy gyors játékkal párosul. Jó lesz erre odafigyelnünk. Walker beépítésével jól haladtunk a héten, úgy néz ki, hogy megértette azokat a dolgokat, amiket szeretnék tőle kérni. Teljesen pozitív a hozzáállása, szóval meg vagyunk elégedve az amerikaival. Szerencsére mindenki egészséges.”

Raul Jimenez: “Jó, munkás hét után indulunk pénteken Nyíregyházára. Kezdenek rendbe jönni sérültjeink, ők is bekapcsolódhattak a koncentrált munkába. Nem szabad csak a tabellát nézni, a Nyíregyháza helyzete megtévesztő, ugyanis erős csapattal rendelkeznek, nem hiába verték meg legutóbb a Sopront is. Extra segítség lehet Walker, aki nem egy önző irányító, és jól megérti magát Doyne-nal. Ott van még a két magyar fiatal – Mohácsi és Polyák –, akik legutóbbi ittlétem óta sokat fejlődtek, és még nem is szóltam a kívülről is veszélyes magas emberekről, Hallról és Posicról. Tiszteljük az ellenfelet és csak 100%-os akarással és teljesítménnyel lehet esélyünk a győzelemre. Mi és ellenfelünk is a gyors kosárlabdát szereti, meglátjuk, hogy melyik csapatnak sikerül az akaratát a másikra kényszerítenie. Természetesen győzni szeretnénk Nyíregyházán!”