Kosárlabda Live

Wayne Chism engedély nélkül távozott Kaposvárról!

Wayne Chism szombaton a Körmend ellen még a Kaposvári KK csapatának vezére volt. Mára azonban a somogyi megyeszékhelyen üresen találták a lakását. A játékos engedély nélkül elhagyta az országot! Így véget ért az október 23-a óta tartó kék-fehér karrierje.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Kaposvári KK hivatalos közleményét!

Wayne Chism a szombati mérkőzés után a játékosokkal közölte az öltözőben, hogy ez volt az utolsó mérkőzése. A csapattársai is megrökönyödve fogadták a hírt. Ezt az edző jelezte az ügyvezető felé. A menedzsere már régebben kérte az ügyvezetőt, hogy adja ki a játékost, mert jól szerepel, jóval megemelkedett az értéke, és kapott egy igen kedvező ajánlatot.

A klub ettől elzárkózott, hiszen a klub semmilyen körülmények között nem akarta értékesíteni a játékost. Mikor tudomásunkra jutott, hogy szándékában áll elmenni, a megbeszélésünk során számos ellentmondásos nyilatkozatot tett. Abban állapodtunk meg, hogy a Körmend elleni sorsdöntő mérkőzés után még beszélünk. Erre már nem volt lehetőség, mivel a játékos minden értesítés nélkül elutazott.

Ma sem járulunk hozzá, hogy a játékengedélyét megkapja. A magyarországi menedzserén keresztül megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az amerikai menedzserével és magával a játékossal is, de nem reagáltak.

Arról tudomásunk van, hogy tegnap elrepült az országból, feltételezések szerint a Fülöp-szigetekre. A Szövetségtől kapott tájékoztatás szerint érvényes szerződéssel rendelkező játékos FIBA-tagállamba csak a klub hozzájárulásával kaphat játékengedélyt. De vannak olyan ligák, ahol nem szükséges a klub engedélye. Jelenleg várjuk, hogy a fogadó klub jelentkezzen. A klub a szerződésében vállaltakat pontosan teljesítette, így a játékos szerződésszegést követett el. A játékos ellen fegyelmi eljárást fogunk indítani.

A klub természetesen lépéseket tett már a játékos pótlására, amire nagyon rövid az idő sajnos, mivel febr. 28-án zárul az átigazolási időszak. Jelenleg szűk a piac, de olyan játékost keresünk, aki pótolni tudja Chismet. Ez nem lesz könnyű.