Kosárlabda Live

Wittmann nélkül is győznio akar a Kecskemét!

Vezére nélkül lép pályára ma este a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata az NB I/A csoportos bajnokság 16. fordulójában. Wittmann Krisztián, a hírös városiak irányítója, csapatkapitánya a Szeged elleni hazai találkozón szenvedett talpsérülést. Az MRI-vizsgálaton kiderült, hogy a bal talpában gyulladás és szakadás van, tíz napot, vagy akár két hetet is ki kell hagynia. Tehát a lelátóról kénytelen nézni a 18.30 órakor kezdődő FORTRESS Jászberény elleni idegenbeli mérkőzést.

Földi Sándor: “Ha megnézzük a Kecskemét helyezését a tabellán, akkor láthatjuk, hogy milyen erős csapatról van szó. Nagyon jól, összeszedetten játszanak, agresszíven védekeznek. Kitűnő légiósaik vannak és a magyar játékosok is nagyon jók. A Kecskemétnek a bajnokság elején összejöttek a jó eredmények, és ez lendületet is adott nekik, de megpróbáljuk ezt a lendületet most megállítani. Nem szabad nagy teret hagynunk a játékosaiknak, és akkor lehet esélyünk a győzelemre. Hazai pályán mindenképp győzni szeretnénk.”

Sztojan Ivkovics: “Megnéztem a Jászberény legutóbbi mérkőzését a Kaposvár ellen és nagyon jól játszottak. Az eddigi viszonylag gyengébb szereplésük a sok sérülésnek és talán az európai kupaszereplésnek is köszönhető, mert sok mérkőzést játszottak. A játékosállományuk is kimondottan erős és mostanra összeállt a csapatuk. Wittmann Krisztián sérülés miatt nem léphet pályára, de a klub utánpótlása remek játékosokkal rendelkezik, így bárkit tudunk pótolni és ez nem fogja megváltoztatni a játékunkat.”