Kosárlabda Live

Zalaegerszeg elleni rangadóval kezdi a középszakaszt a Falco KC!

A Kaposvár elleni alapszakasz-záró után az alsóházi rájátszás 3. fordulójában folytatja szereplését a Falco-Trend Optika KC Szombathely. A sárga-feketék ellenfele a szomszédvár Zalaegerszeg lesz az Aréna Savariában.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Zseljko Zagorac felépült betegségéből, és már elkezdett edzeni, de miután még nincs 100 %-os állapotban, Andjelko Mandics edző egyelőre még nem nevezi a találkozóra.

Andjelko Mandics: “A ZTE most lendületben van, egymás után két mérkőzését is megnyerte, úgyhogy az önbizalommal náluk biztosan nem lesz gond. Ők már egy hét alatt két mérkőzést játszottak, mi viszont az elmúlt tíz napban egyet sem. Kíváncsian várom, hogy ebből ki jön ki jobban. Ők ritmusban vannak, mellettünk viszont a frissesség szól. Nagyon nehéz meccsre számítok, mert jól játszanak az utóbbi időben. Főleg a gyorsindításaik életveszélyesek, illetve Lekli, Safford és Plumb révén agresszíven mennek a támadó lepattanókért. Ezekre nagyon oda kell figyelnünk, és meg kell próbálnunk egy kicsit lassabb ritmusú mérkőzést játszani, hiszen akkor nagyobb esélyünk lesz nyerni, mint egy rohanós, „run and gun” típusú játékkal, hiszen abban ők biztosan jobbak. Ha tartani akarjuk a lépést riválisainkkal, akkor muszáj lesz megnyernünk ezt a rangadót. Ahhoz, hogy ott legyünk a play-off-ban, hazai pályán nem szabad kikapnunk, idegenben pedig a lehető legtöbb győzelmet kell elérnünk.”

Raúl Jimenez: “Én alapvetően mindig optimista vagyok, és ezt most nem csak azért mondom, mert legyőztük a Körmendet és a Szegedet, hanem mert amióta én vagyok itt az edző, azóta minden edzésen látom az elszántságot a fiúkon. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan az ölünkbe is hullanak majd a győzelmek, hiszen a sportban bármi megtörténhet, de az biztos, hogy ki vagyunk éhezve minden egyes sikerre, és mindent megteszünk azért, hogy elérjük céljainkat. A Falco még nem játszott meccset az alsóházi középszakaszban, ez elsülhet akár jól, akár rosszul is. Több tehetséges fiatal játékosuk van, akik óriási jövő előtt állnak, mint például Perl, Váradi vagy Bognár. Ez nagyon jó előjel a magyar kosárlabda jövője szempontjából. Rajtuk kívül kiemelném még Szabó Miklóst is, akit nagyon jól ismerek, hiszen Debrecenben én voltam az edzője. Őt is jó játékosnak tartom, már alig várom, hogy ismét találkozzak vele. Érdekes csatát fognak majd vívni Lelklivel, aki szintén remek formában kosárlabdázik hetek óta. Számunkra az lesz a legfontosabb feladat holnap, hogy minél hamarabb elkapjuk a ritmust a találkozón. Ha meg tudjuk ismételni az elmúlt két fordulóban nyújtott teljesítményünket, akkor lehet esélyünk a győzelemre.”

Forrás: www.bb1.hu