Kosárlabda Live

Zalaegerszegen folytatná jó sorozatát a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

Szombaton 18:30-tól a bajnokság egyik meglepetéscsapata, a PVSK érkezik Zalaegerszegre. Csirke Ferenc gárdája remek szériában van, a legutóbbi 3 meccsüket megnyerték: vesztesen távozott Pécsről előbb az Atomerőmű, majd a Jászberény és legutóbb a Kecskemét is. Idegenben ennyire nem fényes a pécsiek mérlege, ám nagy arányú vereségbe nem nagyon futottak bele a „Csirke-fiúk”, az egykori játékos egészen kiváló munkát végez a korábban lesajnált baranyai csapatnál. Két parádés hazai és két felejthető idegenbeli meccs után várják az újabb egerszegi megméretést Raúl Jimenez tanítványai.

Raúl Jimenez: “Nehéz mérkőzés vár ránk. A Pécs is ugyanazokért a célokért küzd, mint mi, nagy harcot vívhatunk velük és a többi klubbal a rájátszásért. Erős keretük van, de kiemelni senkit sem szeretnék. Ahogy Budimir vagy Nelson, úgy Csabay, Kovács vagy Nagy Krisztián is képes extra teljesítményre. A pécsi csapatból kell felkészülnünk. Jó kihívás, erőfelmérő lesz ez a játékosaim számára, hiszen most és a középszakaszban is le kell őket győznünk, hogy biztosan megelőzzük őket a playoff-helyekért vívott harcban. Vannak kisebb-nagyobb gondjaink; Gáspár Dávid betegséggel küzdött, Koma Dániel is sérüléssel bajlódott, de várhatóan mindenki vállalja a játékot, így teljes csapattal tudunk felállni ezen a mérkőzésen.”

Csirke Ferenc: “Természetesen győzni szeretnénk. Azonban figyelnünk kell, hiszen hiába a jó formánk, zsinórban három győzelemmel azért még nem lettünk Euroliga-szintű csapat. Helyén kell kezelni ezeket a sikereket, most is koncentrálnunk kell. Egy jó ZTE-vel találkozunk, amely hazai pályán elképesztő iramot diktál, negyven percen keresztül kamikaze-kosárlabdát játszik. A játékosok gyakorlatilag csak futnak és dobnak; a kapott kosár után is képesek öt másodpercen belül pontot szerezni. Ezt a játékot kell megakadályoznunk: ha sikerül időben visszarendeződnünk, és öt az öt elleni játékra kényszeríteni őket, akkor minden esélyünk megvan a sikerre. Külön nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen gyakorlatilag hat-hét olyan játékos is van a keretükben, aki képes tizenöt-húsz pontot szerezni egy-egy meccsen. Még egyszer mondom, a gyors indításokra kell nagyon figyelnünk, ezeket kell levédekezni. Nem szabad eladni a labdákat, illetve olyan helyzetben pontatlanul kosárra dobni, amikor még bőven járathatjuk a labdát. Az egyénieskedés azonban nem is volt jellemző a csapatomra korábban sem. Kisebb-nagyobb sérülések nehezítették a felkészülést, de mindenki ott lesz a keretben.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!